VATERPOLO / JADRAN - PRIMORAC (19.00)

Kralj: San da nakon 16 godina vratimo pehar u Kotor; Radović: Možemo da preokrenemo

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Vaterpolisti Jadrana i Primorca večeras od 19 časova igraju treći, možda i poslednji meč u finalu plej-ofu prvenstva Crne Gore. Novljani bi novom titulom mogli da proslave okruglo deceniju na tronu crnogorskog vaterpola. Međutim, Kotorani su na dobrom putu da im pomrse račune. Primorac je slavio u prva dva meča i večeras izabranici Petra Radanovića igraju za goli život.

>>> Kotorani idu po titulu, Novljani bez prava na grešku

Primorac je veoma kvalitetna ekipa, sa dosta vrhunskih individualaca. Nemamo pravo na kiks. Smatram da možemo da osvojimo prvenstvo, iako je vrlo teško stići do tog cilja. Ne bi nam bilo prvi put da postignemo tri uzastopne pobjede“, rekao je prvotimac Jadrana, Vasilije Radović.

Crnogorski reprezentativac ipak priznaje da od kada je u prvom timu matičnog kluba da nikad nije bio u situaciji da zaostaje 0-2 u pobjedama za rivalom.

Smatram da imamo šansu da preokrenemo seriju, prvo da pobijedimo na Škveru, ali bi još jednom trebalo da potvrdimo to i na njihovom  bazenu, da bismo stigli u egal da u odlučujućem petom susretu preteknemo rivala. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka i da ćemo taj prvi subotnji duel završiti pobjedom, a onda korak po korak idemo na pokušaj anuliranja prednosti koju imaju Aleksandro Kralj i njegova ekipa“, poručio je Radović, prenosi Radio Herceg Novi.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Primorac je vezao tri pobjede nad najvećim rivalom. Nakon poslednjeg kola ligaškog dijela, slavili su Kotorani u prva dva meča finalne serije. Posebno je uzbudljiv bio prethodni meč na bazenu “Zoran Džimi Gopčević”, kada je golman Primorca Aleksandro Kralj u poslednjoj sekundi pogodio za peterce, a zatim u penal ruletu “skinuo” dva peterca.

>>> Čudesni Kralj doveo Primorac na korak od titule

Iskren da budem, samo sam razmišljao hoće li ostati dovoljno sekundi u tom poslednjem napadu da stignem do protivničkog gola. Dešava se jednostavno u tim situacijama da pustite golmana da šutne. Meni se posrećilo i na kraju su odlučili peterci. Imali smo malo sreće“, prisjetio se prethodnog meča Kralj.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Kotorani su došli korak od titule.

Ne moram da govorim koliko bi nam značilo da poslije 16 godina vratimo trofej u Kotor. Imamo tri meč lopte, nadam se da ćemo već u subotu sve riješiti”, rekao je Kralj za Radio Kotor.

Iskusni golman očekuje ključalu vodu večeras na Škveru.

Jadran se neće predati, vidi svoju šansu i dalje. Mi idemo da odigramo strpljivo, kao u prvom meču, da svedemo Jadran na mali broj golova, da zaustavimo njihov kontranapad i nadam se da možemo ponoviti igru iz prve utakmice, kada smo pobijedili 9:6“, zaključio je Kralj.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare