Radulović tragičar, dobre vijesti za Crnu Goru

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vaterpolo klasik pripao je Mađarima. Svjetski šampioni savladali su Srbiju nakon peteraca u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu sa 15:14. Meč je u regularnom toku završen rezultatom 10:10 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2).

Tragičar je bio Marko Radulović, kome je u drugoj seriji peteraca lopta iskliznula iz ruke. Ostali izvođači su bili sigurni i Mađari će u polufinalu, što odgovara Crnoj Gori, jer su Delfini bili jedan od rivala za mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za Ajkule bi bilo dobro i da Grčka savlada Hrvatsku, pa da se sa Italijanima i Špancima već u Zagrebu obračunaju za olimpijsku vizu.

>>> Neka se ponove Budimpešta i Beograd

Mađari su osvajanjem svjetske krune osigurali, uz Francusku i Grčku, put ka Gradu svjetlosti, došli su u Hrvatsku rasterećeni, praktično bez cijele prve postave ali su pokazali da su s pravom zemlja vaterpola.

U regularnom toku meča igralo se praktično gol za gol. Ni jedna selekcija nije imala prednost od jednog gola.

Kotoranin Nemanja Vico je na minut i 49 sekundi prije kraja doveo Srbiju korak od pobjede. Međutim, u narednom napadu izjednačio je Bence Vigvari, kada je lopta prošla ispod ruke golmanu Radoslavu Filipoviću i jedna ušla preko zamišljene gol linije.

>>> “Najljepše utakmice za igranje i pored pritiska”

Lošu predstavu je imao iskusni golman i dalje aktuelnih olimpijskih prvaka, Branislav Mitrović, sa samo dvije odbrane tokom prve tri četvrtine. Filipović je upisao tri u poslednjih osam minuta.

Mađare je do pobjede predvodio Vince Vigvari sa četiri pogotka. U redovima Srbije Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Strahinja i Viktor Rašović su postigli po dva gola.

ČETVRTFINALE

Mađarska – Srbija 15:14p.p.

16.30h Španija – Rumunija

18.30h Hrvatska – Grčka

20.15h Italija – Crna Gora