OSCG

Rastko i Viktoria – od mini odbojke do seniorskih reprezentacija

Foto: OSCG

Najmasovniji sportski projekat za djecu u Crnoj Gori “EKO mini odbojka”, koji organizuje Odbojkaški savez Crne Gore, uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i podršku Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta, uspješno se sprovodi i sedmi put, uz rekordan broj djevojčica i dječaka uzrasta od 9 do 13 godina.

Odbojkaški savez Crne Gore pokrenuo je ovaj projekat prije osam godina, za ponos nije samo masovnost već i to što su kroz “EKO mini odbojku” ovaj sport zavoljeli danas članovi seniorskih reprezentacija, dizač Budve Rastko Milenković i tehničarka Budućnosti Viktoria Đukić.

Rastko Milenković (skroz lijevo) 2016.godine (Foto: OSCG)

Trenirali smo naporno i rad i trud se na kraju isplatio. Počeli smo ovdje igrajući ‘EKO mini odbojku’, a sada sam u seniorskoj reprezentaciji i nadam se da ću tako i da nastavim“, kazao je Milenković.

Kroz mini odbojku sam još više zavoljela ovaj sport. Nakon toga sam se odlučila da ovo bude moje opredjeljenje. Nagrada za naporan trud i rad je bio poziv za seniorsku reprezentaciju“, kazala je Viktoria.

Viktoria Đukić (skroz desno) 2017. godine (Foto: OSCG)

Njih čak 900 upoznaje se sa odbojkom i druži skoro svakog vikenda u sportskoj sali Gimnazije “Slobodan Škerović” u našem glavnom gradu.

Veoma smo srećni kada vidimo da se ovoliki broj djece nalazi u sportskoj dvorani, da se bave sportom, naravno, najviše smo srećni kada se bave odbojkom. To je i bio naš cilj kada smo krenuli u ovaj projekat, da djecu zadržimo da se bave odbojkom i na taj način smo sigurno pomogli i odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori. Nama u ovom projektu nije cilj rezultat nego masovnost“, kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Od samog starta smo vjerovali u ovo, to smo i govorili na samom početku, da je naša želja da djecu koja su počela da igraju mini odbojku jednog dana vidimo i u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore, a to se sada obistinjuje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima onima koji su vjerovali u nas i naš projekat, prije svega mislim na kompaniju Jugopetrol koja je naš sponzor i podrška od samog početka projekta, kao i Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Evropskoj odbojkaškoj Konfederaciji“, zaključio je Bošković.