Red Bul dominirao u Džedi

Meksikanac Serhio Peres pobjednik je druge trke sezone Formule 1.

Vozač Red Bula je bio najbolji na stazi u Džedi na trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije, bio mu je to peti trijumf u karijeri.

Tako je i na drugoj trci u novoj sezoni trijumfovao Red Bul, pošto je 5. marta Maks Ferštapen pobijedio u Bahreinu. Holanđanin je na današnjoj trci uspio da se sa 15. mesta na startu probije do drugog mjesta i tako zaokruži timski uspjeh šampiona u konkurenciji konstruktora.

Treći je bio Fernando Alonso, bio je to njegov 100. podijum u karijeri. Četvrti je bio Džordž Rasel, a peti Luis Hamilton.

Trka je počela bez većih incidenata, zabilježen je kontakt Pjastrija i Gaslija, pa je prvi morao u boks na zamjenu guma.

Fernando Alonso je preuzeo čelnu poziciju odmah na startu, pretekao je Serhija Peresa, ali je zbog greške na pozicioniranju na startu kažnjen pet sekundi. Ipak, Peres je već u četvrtom krugu uspio da se vrati na čelo trke.

Ferštapen je odmah počeo snažno da se probija i već u 17. krugu bio je na četvrtom mjestu.

I u 19. krugu, Lens Strol je stao, izašlo je na stazu sigurnosno vozilo, ali poslije brzinske zamene guma, nije bilo promjene u redosljedu. Peres je ostao prvi, Alonso drugi, a Rasel treći.

Ferštapen je u 23. krugu, pred polovinu trke, pretekao Rasela i probio se na treće mjesto, a krug kasnije našao se na drugoj poziciji ispred Fernanda Alonsa.

I bilo je jasno da će njih dvojica na kraju, odlučivati o pobjedniku.

Ferštapen se u 39. krugu požalio na problem sa poluosovinom, ali su mu iz tima poručili da nastavi do kraja.

Peres je sigurno vozio do kraja i bez većih problema upisao pobjedu.

Naredna trka vozi se 31. marta za Veliku nagradu Australije.

(b92)