VATERPOLO

Rival Ajkula otkrio karte

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poslednju kartu za Olimpijske igre u Parizu vaterpolisti Crne Gore će tražiti od 2. do 18. februara u Dohi. Ajkule će prve prepreke imati u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom. Ni malo laki zadaci za Petra Tešanovića i drugove, pogotovo ako se zna da je jedno od prva dva mjesta u takvoj konkurenciji imperativ jer se Crveni u osmini finala ukrštaju sa grupom u kojoj su branilac trofeja Mađarsa i Italija. Podsjećanja radi, Setebelo je izabranicima Vladimira Gojkovića prije desetak dana očitao lekciju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a u Kataru nam je četvrtfinale “pod obavezno” ako želimo u Francusku, a želimo.

>>> Kreće misija Doha, Gojković objavio spisak

Gojković je juče objavio spisak na koga će računati u Operaciji Pariz, a u Kragujevcu su pripreme počeli i vaterpolisti Srbije.

Nije selektor Delfina, Uroš Stevanović, miješao karte u odnosu na šampionat Starog kontinenta u Zagrebu, gdje je njegova ekipa nakon peteraca elimisana od Mađara u četvrtfinalu, pa kasnije zauzela sedmo mjesto. Timu iz Zagreba su priključeni golman Vladimir Mišović, centar Bogdan Gavrilović, zatim Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, koji je imao problem sa povredom, te supertalentovani Luka Gladović.

Foto: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/PIXSELL

Na spisku se nalazale: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Vuk Milojević, Luka Gladović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Bogdan Gavrilović, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Marko Dimitrijević i Vasilije Martinović.

Aktuelni olimpijski prvak, uz Ajkule i reprezentacije Hrvatske i Italije, spada u najzvučnije reprezentacije koje još nisu čekirale kartu za Grad svjetlosti, tako da bi trebao da bude jedan od najozbiljnijih rivala u svakom smislu za Gojkovićevu četu.

Delfini će do odlaska u Dohu sparingovati sa Francuzima.