TUR DE FRANS

Šampion pokazao zube Pogiju – tek nas čeka spektakl

Vingegor i Pogačar u cilju, Foto: BELGA/SIPA USA/PIXSELL
Vingegor i Pogačar u cilju, Foto: BELGA/SIPA USA/PIXSELL

Aktuelni šampion Tur de Fransa, Jonas Vingegor, pobjednik je 11. etape velike trke oko Francuske koja se vozila od Evo le Bena do Liorana dužinom 211 kilometara sa uključenih šest kategorisanih uspona.

Danac je u samom sprintu “slomio” lidera generalnog plasmana Tadeja Pogačara.

Na početku trke nekoliko vozača pokušavalo je da formira grupu za bijeg, ali snažni ritam UAE Emirejts tima nije im to dozvolio. U nastavku, Pogačar i drugovi su popustili, pa se formirala ekipa od devet vozača koju su predvodili Ričard Karapaz i Ben Hili uz nekoliko domaćih biciklista. Međutim, kako je vrijeme prolazilo tako je UAE Emirejts uspijevao da smanji jaz, a Pogačar napao na usponu Pas de Peirol i “otrgnuo” se od velike grupe.

Ostali favoriti za “žutu majicu”, Vingegor, Remko Ivenpul i Primož Roglič jurili su Slovenca, a na kraju je do njega stigao samo Danac.

Zajedno su Vingegor i Pogačar savladali posljednji uspon, ali je u foto-finišu uspješniji bio branilac trofeja. Treći je kroz cilj prošao Ivenpul sa 25 sekundi zaostatka, a Roglič četvrti koji je i pao prilikom posljednjeg spusta.

U generalnom plasmanu Pogačar je ostao na vrhu i povećao prednost u odnosu na Ivenpula i sada vodi 1:06 minuta, dok je Vingegor, uz određene sekunde bonifikacije na cilju, uspio da smanji zaostatak, treći je – 1:14. Roglič je najviše patio i zaostaje za sunarodnikom 2:15 minuta.

Sjutra je etapa pogodna za sprintere od Orijaka do Vilnev sir Lota duga 203,6 kilometara.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare