VELIKI USPJEH

Selektor Joksimović u finalu arapskog prvenstva

Foto: OSCG

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Ivan Joksimović, plasirao se u finale arapskog prvenstva, sa ekipom Katara u kojoj nastupaju crnogorski odbojkaši Marko i Andrija Joksimović. 

Katar je u polufinalu  bio bolji od tima Seb iz Omana rezultatom 3:1, dok je u četvrtfinalu slavio maksimalnim rezultatom nad ekipom Kuvaiti.

Nakon mini pauze, Ivan Zvicer i Liaonin su pobjedom nastavili takmičenje u prvenstvu Kine. Naš reprezentativac je dao veliki doprinos pobjedi sa 15 osvojenih poena, a savladana je ekipa Juana nakon pet setova.

Klupski i reprezentativni saigrači Đorđe Jovović i Nemanja Peruničić, pretrpjeli su dva poraza od Merkur Maribora u prvenstvenoj utakmici kao i utakmici Kupa Slovenije. Iako su zaustavljeni u četvrtfinalu Kupa rezultatom 3:1 (17:25, 25:21, 25:18, 25:16), crnogorski odbojkaši su imali zapaženu partiju, Jovović je osvojio 17 poena, dok ga je sa 10 poena pratio Peruničić. U prvenstvenom susretu tim iz Maribora je bio bolji kod kuće rezultatom 3:0 (25:22, 25:18, 25:21), Đorđe je na ovoj utakmici upisao sedam, a Nemanja četiri poena.

Foto: CEV

Dobre partije proteklog vikenda imao je i Luka Babić u Ukrajini, a njegov Žitiči Polisja imao je polovičan učinak. U trijumfu nad ekipom Bukvojna rezultatom 3:1, Luka je zabilježio 11 poena, dok je osam poena upisao u porazu od Prometeja rezultatom 3:0.

Korektor Milutin Pavićević imao je zapaženu partiju sa 15 osvojenih poena u porazu Vante od AKA Volley-a rezultatom 3:1 u šampionatu Finske.

Dvocifren je bio i reprezentativni korektor Bojan Strugar u prvenstvu Turske. Pobjednički niz nastavio je Milas Beledije, maksimalan je bio protiv TVF-a, a Strugar je upisao 10 poena.

U 18. kolu Superlige Hrvatske susreli su se crnogorski odbojkaši Blažo Milić i Vukašin Cimbaljević na meču Mladosti i Ribola Kaštele. Pobjedu je upisala ekipa Mladosti za koju je srednji bloker crnogorske reprezentacije osvojio tri poena, dok je na drugoj strani dvocifren bio Cimbaljević sa 10 poena.

Pet poena osvojio je korektor Miloš Ćulafić u porazu rumunske Krajove od Stinte nakon pet setova 3:2 (21:25, 28:26, 25:21, 14:25, 19:17).