ODBOJKA / EPCG SUPERLIGA / FINALE

Šestica Budvana

Foto: OSCG

U crnogorskoj klupskoj odbojci ništa novo! Budva je finalnu seriju za prvaka države riješila u svoju korist ukupnim rezultatom 3:1 u trijumfima nakon što je večeras u Morači stavila tačku na finale pobjedom nad ekipom Budućnosti 3:1, po setovima 25:13, 28:26, 23:25, 25:18.

Podsjetimo, Budvani su u dva navrata odbranili svoj parket – 3:0 i 3:1, dok je Budućnost jedini trijumf ostvarila pred svojim navijačima 3:2.

Šesta titula za Budvu, šesta zaredom, a četvrti put uzastopno je za titulu igrala protiv rivala iz Podgorice. Aleksandar Minić, Balša Radunović i drugovi su na ovaj način objednili “Duplu krunu”, jer su ranije u Bijelom Polju osvojili Kup savladavši u meču za trofej ekipu Jedinstva.

Dominantni Budvani u prvom setu, odigrali su skoro na maksimumu svojih mogućnosti, a koliko su se tečno razvijali napadi aktuelnog šampiona potvrđuje i podatak od samo tri greške u prvom setu – sve tri sa linije za servis.

Drugi set – druga priča. Budućnost je imala seriju blokova, igrala mnogo bolje, ali na kraju prokockala veliku prednost – 19:14. Za razliku od prvog seta Budvani su napravili znatno više grešaka, čak 12, ali su uz četiri as servisa uspjeli da istope prednost domaćina i stignu do velikih- 2:0.

Ipak, mlada ekipa Budućnosti, željna nadigravanja sa daleko iskusnijim protivnikom, nije pomišljala na predaju. Uspjeli su Podgoričani u vrlo izjednačenom setu da osvoje ključne poene zahvaljujući odličnom servisu i zasluženo “produžili” finale.

U posljednjem setu Budva je dodala gas, Budućnost nakon dva naporna seta evidentno istrošena, pa je šampionska kruna zasluženo ostala na primorju…

Budućnost – Budva 1:3 (13:25, 26:28, 25:23, 18:25)

Podgorica – SC “Morača”. Gledalaca: 250. Sudije: Slobodan Kovačević i Sonja Simonovska.

Budućnost: Dubak 2, Stanojević (libero), Mašković, Silajdžić 5, Radović 11, Radević 11, A. Radić (libero), Božović, Petričević, Delić 16, Jelić 6, Lojić 2, F. Radić, Milošević. Trener: Dejan Radić.

Budva: Močić (libero), Miljanić, Lečić, R. Milenković, Rađenović, Radunović 19, Radonić 1, Hadžisalihović 13, Krivokapić, (libero) V. Milenković, Ćinćur 6, Milosavljević, Minić 22, Ječmenica 10. Trener: Miljan Bošković.