Sezona šljake bez “kralja”: Ne znam kada ću se vratiti na teren

Foto: Twitter

Sezona na šljaci bez “kralja” – zvuči čudno, ali moramo se polako navići na ove stvari. Rafael Nadal je potvrdio da neće igrati na na Mastersu u Madridu, a o tačnom datumu povratka na teren nije govorio.

U emotivnoj objavi na Instagramu Rafa je potvrdio da ga neće biti na turniru koji je pet puta osvajao.

Kao što znate, ozbiljno sam se povrijedio na Australijan openu. U početku je trebalo da bude šest do osam nedjelja pauze, a sada ulazimo u 14. Realnost je da se nalazimo u situaciji u kojoj se nismo nadali da ćemo biti. Pratio sam sve što su doktori rekli, ali stvari se ne razvijaju kako nam je rečeno i u teškoj smo poziciji“, napisao je Nadal.

Prolaze nedjelje i nadao sam se da ću moći da igram na turnirima koji su najvažniji u mojoj karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos. Već sam izgubio Monte Karlo i Barselonu, a nažalost, neću moći da budem ni u Madridu“.

Rolan Garos počinje 28. maja, a titulu brani upravo Španac koji je u Parizu dizao trofej rekordnih 14 puta.

Povreda i dalje nije zaliječena i ne mogu da radim ono što je potrebno kako bih se takmičio. Trenirao sam, ali smo prije nekoliko dana riješili da napravimo mali zaokret, da radimo drugačiju terapiju i da vidimo hoće li se stvari popraviti za ono što dolazi. Ne mogu da vam dam datum povratka – jer da ja znam rekao bih i vama, ali ne znam. To je trenutna situacija“, zaključio je 36-godišnji Španac.