CEV SREBRNA LIGA

Silovit start crnogorskih odbojkašica

Foto: OSCG

Crnogorske odbojkašice pobjedom su otvorile novu sezonu CEV Srebrne lige. U premijernom meču prvog turnira u Podgorici, čiji je organizator Odbojkaški savez Crne Gore, dominantno, 3:0 (25:13, 25:10, 25:15) izuzetno mladi tim Milorada Krunića, sa četiri debitantkinje, savladao je Farska Ostrva.

Naredni rival, u nedjelju, 19. maja, biće mu selekcija Gruzije.

Od početka meča naš tim je kontrolisao stvari na parketu dvorane Verde, a Faranke su bile u igri do sredine prvog dijela. Prišle su na -2 pri rezultatu 11:13, kada je uslijedila serija naše ekipe 12:2, kojom je zaključila prvi set.

U drugom setu fantastičan početak naših odbojkašica, osvojile su tri uvodna poena, a nakon dvadesetak poena u nastavku meča i već tada dvocifrene prednosti selektor Krunić je ukazao priliku mladim igračicama – Lari JovovićViktoriji ĐukićLani Rakočević i Darji Popović, čijim je asom Crna Gora povela 2:0 (25:10).

Faranke su u trećem setu bile u igri do 7:7, kada je Crna Gora povezala četiri poena, stekla prednost koju je gradila do kraja meča i sa lakoćom došla do prve pobjede.

Saška Đurović bila je najraspoloženija igračica meča – osvojila je 12 poena, Danijela Džaković i Nevena Vukčević utakmicu su završile sa po devet. Na drugoj strani takođe devet poena osvojila je Hana Olsen.