ODBOJKAŠICE U INOSTRANSTVU

Sjajna partija Mine Dragović, Petranović i Đurović dvocifrene

Foto: OSCG

Sjajnu sedmicu imala je crnogorska reprezentativka Mina Dragović u šampionatu Srbije. Njeno Jedinstvo ostvarilo je dvije pobjede, zaključilo ligaški dio trijumfom nad Partizanom 3:1, u kom je naša srednja blokerka zabilježila čak 17 poena. Potom je, osvajač Kupa Srbije, bio siguran u prvom meču četvrtfinala plej-ofa sa Omladincem, 3:0, a Mina je u dva seta osvojila pet poena.

Simona Petranović je sa 16 poena dala veliki doprinos pobjedi Uba nad Sremom 3:0, takođe na startu plej-ofa, a Saška Đurović osvojila je 10 poena u porazu Crvene zvezde od Tenta 3:1.

U Francuskoj, Katarina Budrak, osvojila je šest poena u porazu njenog Romansa od Sen Diea 3:1.

Pobjedom nad Igmanom 3:2, Banja Luka naše Teodore Rakočević, obezbijedila je majstoricu četvrtfinala šampionata Bosne i Hercegovine. Naša odbojkašica osvojila je devet poena.

Reprezentativka Nevena Vukčević osvojila je poen u porazu njenog Lugoša od Voluntarija 3:1, u meču prve faze plej-ofa šampionata Rumunije.

Danijela Džaković nije igrala za italijansku Maćeratu, koja je pobijedila Mesinu 3:1 u pretposljednjem meču borbe za plej of Serije A2.