Stevanović: Želio sam da izbjegnemo Crnu Goru

Detalj sa poslednjeg duela Crne Gore i Srbije (foto: Krsto Vulović)

Selektor vaterpolista Srbije, Uroš Stevanović, nije zadovoljan što je žrijeb spojio njegovu ekipu sa Crnom Gorom na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (17-29. jul). Pored “ajkula” i “delfina” u grupi D će biti još branilac trofeja Španija i autsajder Južna Afrika. Lider će direktno među osam najboljih, drugoplasirani i trećeplasirani će razigravati u osmini finala sa rivalima iz grupe C gdje su Mađarska, Hrvatska, Brazil i domaćin Japan.

Nebitan je žrijeb za nas. Svaki trening i utakmica su nam bitni i uvijek moramo da dajemo maksimum da bi napredovali. Jedina mi je želja bila da izbjegnemo Crnu Goru jer smo dogovorili zajedničke pripreme u Japanu pred Svjetsko prvenstvo. Šta je tu je, nemamo vremena za gubljenje”, naglasio je Uroš Stevanović.

Selektor Srbije od početka godine ima mnogo kadrovskih problema. Vaterpolisti iz njegovog Radničkog, Uroš Radulović i Nemanja Vico su napustili klub i trenutno su bez utakmica, kao i perjanica ove generacije, Dušan Mandić, koji je suspendovan od strane Novog Beograda. Pomenuti klub vodi pravi mali rat sa selektorom i Savezom. Sportski direktor učenika Lige šampiona, Slobodan Soro je nedavno za Stevanovića rekao da je amater.

“Crveni” bi mogli da iskoristite lošu atmosferu među olimpijskim prvacima da zauzmu makar drugo mjesto u grupi i u daljem ukrštanju izbjegnu Mađarsku ili Hrvatsku.

Čini se da će ovog ljeta Španci ipak biti prevelik zalogaj za “ajkule” i “delfine”.