CEV SREBRNA LIGA

Stoprocentna Crna Gora puna samopouzdanja putuje u Portugal

Foto: Stefan Ivanovic/MatchLens

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je Gruziju 3:1 (25:13, 23:25, 25:14, 25:16) i sa dva trijumfa na turniru u Podgorici otvorila novo izdanje CEV Srebrne lige, pošto je na startu bila maksimalna u duelu sa Farskim ostrvima.

Sa mnogo samopouzdanja ekipa Milorada Krunića putuje u Portugal, 24. maja, gdje će igrati mečeve sa selekcijama Islanda i domaćina drugog turnira.

Asom Saške Đurović u prvom poenu meča naša reprezentacija nagovijestila je dobar uvodni set. Jurila je ekipa Milorada Krunića rivala u uvodnih dvadesetak poena, međutim, od rezultata 8:11 dozvolila mu je samo dva poena do kraja seta, koji je zaključila serijom 12:0 od čega je 11 poena osvojila na servis Nevene Vukčević.

Foto: Stefan Ivanovic/MatchLens

U odličnom ritmu nastavila je Crna Gora i u drugom setu, rano stekla +3 i prednost održavala tokom 20 poena drugog dijela meča, kada se Gruzija serijom 3:0 vratila u igru. Reprezentacije su se smjenjivale u vođstvu, a gošće su mini serijama uspijevale da odu i na +3, kada je bilo 20:17. Tada je uslijedila fantastična reakcija naših u napadu, međutim poenom Kalandadze iz teške pozicije Gruzija je izjednačila na 22:22, nanizala još dva poena i poravnala na 1:1 u setovima sa 25:23.

Nije teška završnica drugog seta poremetila crnogorski tim – sa mnogo samopouzdanja ušao je u treći set u kom je tokom velike većine trajanja imao kontrolu igre, a ponovo je sve zaključila Nevena Vukčević na servisu, za ubjedljivih 25:14 i novo vođstvo.

Ekipa Milorada Krunića nije prepuštala stvari slučaju u četvrtom setu. Neutralisana Kalandadze u napadu, raznovrsna igra našeg tima, značajan doprinos Vukčević i Petranović, kao i srednjih blokerki Đurović i Dragović, što je rezultiralo serijom 13:1 i vođstvom našeg tima 20:8. Tada je Krunić dao priliku mlađim igračicama, koje su predvođene iskusnom Danijelom Džaković zaključile meč sa 25:16.

Simona Petranović bila je najuspješnija poenterka sa 20 poena, Danijela Džaković osvojila je 16, jedan više od Nevene Vukčević. Dvocifrene su bile i Saška Đurović sa 11 poena i Mina Dragović sa 10 poena. U sastavu Gruzije Ana Kalandadze meč je završila sa 16 poena, po devet imale su Gaprindašvili i Lobžanidze.

Seniorke u petak, 24. maja, putuju za Portugal, gdje će dan kasnije igrati sa Islandom, a potom i sa selekcijom domaćina, u nedjelju, 26. maja.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare