Šutulović pred početak tekbol turneje: Sve je spremno, kreće i Jadranska liga

Foto: Teqball Montenegro

Zakrivljeni sto, majstori čuvenih “kockica”, atraktivne lokacije… Sve je spremno za novu sezonu tekbol turnira širom malene balkanske ljepotice.

Turneja, čiji je kompanija LOB ponosni sponzor, kreće 27. maja, sa male plaže u Ulcinju. A, pred početak nove sezone i svim događajima koji očekuju naše tekere do kraja godine razgovarali smo sa predsjednik Tekbol saveza Crne Gore – Miloradom Šutulovićem.

Tekbol kao sport nastao je 2014. godine, a za veoma kratko vrijeme postao je popularan i u našoj zemlji.

Pripreme za sezonu idu odlično. Naš primarni cilj od osnivanja Saveza je bio da obezbijedimo tekbol infrastrukturu (stolovi i lopte) u svim djelovima države. Sa stolovima koji su na putu za Ulcinj, za manje od dvije godine postavili smo 50 stolova, čime zaista moramo biti zadovoljni“, ističe Šutulović na početku razgovora za Lob Sport.

Većina stolova je javno dostupna, pa će svi igrači moći da se pripreme za turnire koji predstoje“.

Priča kreće iz Ulcinja, a turniri u okviru Montenegro Teqball League igraće se još u Tivtu, Podgorici, Bijelom Polju, Kolašinu, Budvi, a postoji mogućnost da se organizuje još neki turnir. Tu je i jedan novitet – Jadranska liga.

Posebno nas raduje što smo uspjeli da osnujemo ATL (Adriatic Teqball League) čije će se aktivnosti realizovati pod pokroviteljstvom Međunarodne tekbol federacije. U okviru lige za 2023. godine imaćemo pet turnira u pet država regiona. Crnogorski turnir će se igrati u Baru, potvrđeni su Zadar i Skoplje, dok još uvijek čekamo potvrdu za grad u Bosni i Hercegovini i Srbiji“, otkriva nam Šutulović.

Period do kraja godine biće bogat i nastupima reprezentacije Crne Gore.

Crna Gora je izborila učešće na Evropskim igrama u Krakovu, na kojima će tekbol kao sport debitovati. Naši reprezentativci i reprezentativke će učestvovati i na turniru Evropske tekbol turneje u Puli, kao i na Svjetskom prvenstvu krajem godine“, poentirao je Šutulović.

Jeste li spremni? Tekbol groznica ponovo drma Crnu Goru.