Tekbol virus se proširio na grad pod Trebjesom

Virus tekbola se proširio i na grad pod Trebjesom. Opština Nikšić postavila je četiri tekbol stola u gradu. Tekbol će moći da praktikuju rekreativci, dok će fudbaleri Sutjeske i Čelika moći na zanimljiviji način da odrade treninge.
Prateći popularnost koju je ova relativno nova sportska disciplina dostigla tokom više od decenije postojanja, posebno u posljednje dvije godine otkada u Crnoj Gori egzistira Tekbol savez, a u namjeri da našu sportsku infrastrukturu dodatno obogatimo i unaprijedimo, što je uostalom i naša stalna misija, odlučili smo da i ovaj sport popularišemo i približimo našim sugrađanima” rekao je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Nikšića, Dejan Ivanović.

On je pojasnio da je Opština kupila tri stola, dok je Tekbol savez Crne Gore donirao jedan.

Obzirom da je Nikšić podneblje koje je predodređeno za bavljenje sportom, siguran sam da će ovaj sport naći svoje poklonike i zaživjeti u punom kapacitetu“, istakao je Ivanović.

Dikretor Sutjeske, Nikola Jovović je naglasio da su stolovi za tekbol jedan od rekvizita u modernom fudbalu.

Dobro je da se nešto pozivino dešava, predstavljamo neke nove rekvizite, uvode se drugačiji, novi načini treninga, tako da sam siguran da će nam koristiti“, kazao je Jovović.

Predsjednik Čelika, Mrdelja Čvorović, je rekao da će stolovi za tekbol značiti na treninzima oporavka.