To se čekalo – Konor Mekgregor donio je odluku!

FOTO: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
FOTO: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Konor Mekgregor se vraća u UFC! Irski borac je najavio povratak tokom prisustva u londonskoj O2 Areni gje je gledao boks okršaj Entonija Džošue i Roberta Helenijusa.

Popularni “The Notorius” je potvrdio da će se boriti u decembru protiv Majkla Čendlera. I ne samo to, Mekgregor je otkrio planove i za nadolazeću 2024. godinu rekavši da će ući u oktagon minimum dva puta da bi se sučio sa Džastinom Getijem, a zatim da zatvori trilogiju protiv Nejta Dijaza.

35-godišnji fajter iz Dablina, koji ima skor 22-6, van ringa je od 2021. godine kada je doživio tešku povredu u obračunu sa Dastinom Poarijeom. Nakon što je bio izostavljen iz kontrolne grupe USADA, koja prati sve aktivne sportiste, Mekgregor je morao da prođe šest mjeseci antidoping testova.

Mekgregor i Čendler se odavno poznaju, bili su glavni protagonisti posljednjeg izdanja “The Ultimate Fighter 31” tokom kojeg je slavio Čendlerov tim.

Obračuni sa Dijazom mnogi smatraju najboljim borbama u istoriji UFC-a. Dijaz je bio uspješniji u prvom duelu, ali uzvratio mu je Irac i sada se traži konačni pobjednik.