TUR DE FRANS

Tornado Pogačar

Spektakularni predjeli - Pogačar na Alpima, Foto: BELGA/SIPA USA/Pixsell
Spektakularni predjeli - Pogačar na Alpima, Foto: BELGA/SIPA USA/Pixsell

Četvrtog dana trkanja na Tur de Fransu dobili smo spektakl! U fantastičnoj etapi od Torino da Valoara, dugoj 140 kilometara, slavio je aktuelni šampion Đira di Italije – Tadej Pogačar!

Slovenački biciklista je na taj način preuzeo i žutu majicu koja predstavlja lidera generalnog plasmana.

Bila je ovo trasa u kojoj su vozači išli preko najvisočijeg vrha u ovesezonskom Turu – Kol du Galibijea. Upravo je tu Pogačar pokazao snagu, “otresao” prošlosezonskog šampiona Jonasa Vingegora koji nije uspio da ga sustigne na spustu sa alpskog vrha.

U trci su osim fanova biciklizma mogli da uživaju i ljubitelji prirode vidjevši početkom jula snijeg francuskim Alpima. Inače, Galibije je deveti najvisočiji asfaltirani put u Evropi na 2,645 metara nadmorske visine. Ukoliko vas zanima, najvisočiji put je u španskoj Veleti na Betičkim Kordiljerima – 3,300 metara nadmorske visine.

Vratimo se etapi na Turu – Pogačar je prošao kroz cilj sa 35 sekundi prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka svijeta na hronometru – Remka Evenpula.

Naredna dva dana biće pogodna za sprintere, dok će već u sedmoj etapi biti novih promjena u generalnom plasmanu jer će se voziti individualni hronometar dug 25 kilometara.

Dakle, na prvom mjestu je Pogačar, u ukupnom poretku Evenpul kasni 45 sekundi, a prošlogodišnji prvak Vingegor 50.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare