Trka za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru COK-a: Dva kandidata se izdvojila u sprintu za priznanje

Foto: COK
Foto: COK

Još dva dana preostalo je do završetka online glasanja Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) za najboljeg sportistu Crne Gore u 2023. godini.

Ukupno 10 sportista bori se za prestižno priznanje iz svijeta rukometa, vaterpola, džiu-džice, gimnastike, kik boksa, ragbija, karatea, boksa, elektronskih sportova i jedriličarstva.

Sportista koji dobije najveću online podršku dobija dva glasa u ukupnom glasanju.

Velika trka, za sada, svodi se na dva imena – Nikolu Golubovića (jedrenje) i Petra Liješevića (boks).

Član jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta i vicešampion svijeta za sada vodi sa osvojenih preko 3.700 glasova, a čije brojke se mijenjaju iz minuta u minut. Podsjetimo, Golubović je u julu osvojio svjetsko srebro u klasi ILCA 6 iza Džord Lejna sa Novog Zelanda, a ispred višestrukog evropskog i planetarnog prvaka Džona Emeta iz Veliike Britanije.

Foto: JK Delfin

Njega u stopu prati Liješević uz preko 3.500 glasova do sada. Kapiten reprezentacije Crne Gore u novembru se okitio zlatom u kruzeru do 86 kilograma. Talentovani 21-godišnji Budvanin je u Morači pobijedio ruskog finalistu i suparnika Hasmagomeda Džavathanova 4:1, a proglašen je i najboljim borcem prvenstva.

Foto: BSCG

Treći u dosadašnjem glasanju je Pavle Bošković sa preko 2.100 glasova.

Popularni Maden u junu je sa svojim timom Ence pobijedio Mouz u finalu IEM Dalas 23 CSGO turnira u Counter-Strikeu te osvojio prvi S-tier trofej u istoriji Esporta u Crnoj Gori.

Preko hiljadu glasova za sada dobili su Nenad Dulović (karate), Nemanja Čađenović (kik boks), dok je klubu hiljadu, prema posljednjem presjeku, sve bliži i rukometni reprezentativac Crne Gore i član Gumersbaha Miloš Vujović.

Za najboljeg sportistu godinu po izboru COK-a možete glasati na ovom LINKU.

U prošlosti su najboljim sportistima proglašavani Srđan Mrvaljević, Bojana Popović, Katarina Bulatović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Marina Raković, Vuko Borozan, Predrag Radošević, Mario Hodžić, Draško Brguljan i Marija Vuković.