NIKOLA RUŽIĆ

“Uputićemo žalbu”

Ružić sa reprezentativkama, Foto: BSCG
Ružić sa reprezentativkama, Foto: BSCG

Crnogorska bokserka Bojana Gojković nije ostvarila direktan plasman na Olimpijske igre, jer je u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za Pariz poražena od Van Hsijen Ven iz Kineskog Tajpeja.

Međutim, 20-godišnja Budvanka žestoko je oštećena od strane sudijske šestorke među kojoj nije bilo niti jednog arbitra sa evropskog kontinenta.

Očigledna je bila naklonjenost prema dvostrukoj šampionki svijeta koja je na Igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju.

Iz Bokserskog saveza Crne Gore poručuju da će Međunarodnom olimpijskom komitetu pisati žalbu.

“Naš je stav, kao i mnogih stručnih lica koji su gledali meč, da je došlo do sudijske neobjektivnoati i da nam je uzeta pobjeda, a samim tim i licenca za Olimpijske Igre. Bile su to kvalifikacije sa velikim brojem diskutabilnih odluka u korist susjednih država i iz tog razloga danas će biti uložena zvanična žalba Međunardonom olimpijskom komitetu na rezultate današnjeg meča uz priložen snimak”, kazao je selektor Nikola Ružić.

Nakon dvije runde Gojković je agresivno krenula na gard protivnice, a sudija u ringu je konstantno prekidao napade naše takmičarke.

“Bojana je bila bolja u prvoj, ubjedljivo bolja u drugoj a sramotno suđenje ringovnog sudije u trećoj i nisu za komentar! Znamo da žalba neće imati efekta na rezultat meča, ali će makar skrenuti pažnju MOK-u, a značiće i u slučaju da bude pozivnica. Volio bih i kada bi crnogorske televizijke objavile snimak, da ne bude da pričamo u prazno, ali to što sude ovdje nije olimpijski boks”, zaključio je Ružić.

Ostaje nada da će MOK uvažiti žalbu našeg Saveza, te da će talentovana bokserka dobiti pozivnicu, odnosno vajld kartu za Pariz.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare