Uspješan vikend barskih klubova, prvi trijumf Albatrosa

Foto: OSCG

Odbojkašice Luke Bar su i poslije tri kola EPCG Superlige maksimalne. Treću pobjedu u nizu ostvarile su na gostovanju ekipi Akademije rezultatom 3:1 (25:27, 25:21, 25:11, 25:13). Usljed odloženog meča Mediteran – Herceg Novi, zbog učešća šampiona Crne Gore na pretkvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, ekipa Vladimira Milčića preuzela je lidersku poziciju.

>>> Herceg Novi ostao bez Lige šampiona, nastavljaju u CEV Kupu

Prve su do vođstva došle djevojke iz Akademije. U jednom neizvjesnom setu uspjele su da prve zadaju udarac. Ipak, njihov otpor popularne Sirene slomile su u drugom setu poslije velike borbe. Naredna dva seta bila su čisto odrađivanje posla za Luku Bar.

Bivšeg šampiona Crne Gore do pobjede je predvodila reprezentativka Dušanka Petrović, sa čak 21 poenom, 13 je osvojila korektorka Kristina Božović, 11 kolumbijska igračica na poziciji srednjeg blokera Hejdis Mendosa. Na drugoj strani 15 poena upisala je Anastasija Anđelić.

Treće kolo donijelo je pobjede za oba barska kluba. Galeb je u Topolici bez većih problema nadigrao Jedinstvo 3:0 (25:16, 25:20, 25:19).

Do pobjede ih je vodila Natalija Vlaović sa 17 poena, a dvocifrene su bile i Teodora Čavić sa 12 i Marija Bojić sa 11. Gordana Madžgalj i Naida Hadžibegović osvojile su po sedam poena za ekipu Jedinstva.

Budućnost je u dvorani Srednje medicinske škole u Podgorici nanijela prvi poraz ekipi Rudara – 3:0 (25:20, 25:14, 25:16). Dominantna je ponovo bila Anđela Kukobat, koja je osvojila 16 poena, a po 10 zabilježile su Mileva Magdelinić i Anja Orlandić. U redovima Rudara po šest poena Kristine Gazdić i Mione Vučetić.

Kolo je zaključeno još jednim duelom u glavnom gradu Crne Gore. Albatros je došao do prve pobjede u sezoni na gostovanju Morači, 3:0 (25:8, 25:18, 25:20). Loš prvi set potpuno je ugasio ritam Morače koja nikako nije uspjela da se vrati u meč te je Albatros došao do prve pobjede u sezoni.

Najbolja u Albatrosu bila je Viktorija Položevets, sa 10 poena. Kod domaćina najviše poena osvojila je Nađa Popović, koja je brojala do devet.

Foto: Printscreen