“Ustani i bori se!”

Tihi je borac Džastin Gejči, u MMA okvirima bi rekli “humble”, a rečenicu iz naslova smo mogli čuti od strane jednog od članova njegovog tima.
Nenametljivo i hrabro je ušao u borbu za titulu sa neprikosnovenim Habibom Nurmagomedovim, taj meč je poražen što i nije toliko strašno kada preko puta sebe imate dagestansku zvijer.
Prije toga padali su redom Dzejms Vik, Donald Seron kao i veliki “el cucui” (Toni Ferguson).

Malo je ko imao tako širok spektar protivnika kao momak iz Arizone. Nakon poraza od Habiba savladao je Majkla Čendlera, jedno od trenutno najinteresantnijih imena zbog “show time-a” koji spremaju on i Konor Mekgregor.
Čarls Oliveira je bio prejak u pretposlednjem meču za Gejčija, a prije tri dana na UFC 286 upisao je još jednu crticu u svom notesu velikana.
Savladan je Rafael Fiziev u jednoj borbi gladijatora koja je bila vrijedna gledanja svake sekunde.
Nije uzaludno proglašena borbom večeri.

Lice Fizieva nakon borbe sa Gejčijem dovoljno govori. foto:Reuters

Ono što će biti interesantno jeste da vidimo ko će sledeći na crtu borcu koji svojim ponašanjem i kvalitetom zaslužuje makar još jedan “title match” pogotvo kada iz njegovo ugla čujemo jake motivacione govore, a znajući kako funkcioniše prvi čovjek UFC-a, Dana White on će mu to pružiti, i to vrlo vjerovatno protiv nekog ultra atrkativnog i tom trenutku za njegove finansije najinteresantnijeg borca.