SP U VATERPOLU / CRNA GORA - RUMUNIJA (15:30)

Utakmica generacije

Photo: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Vaterpolisti Crne Gore danas idu po ono zbog čega su došli na Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Od 15 časova i 30 minuta odmjeriće snage sa Rumunijom u utakmici čija je težina dobro poznata – plasman na Olimpijske igre.

U izjavama pred meč Petar Tešanović i Vladan Spaić djelovali su jako samouvjereno, potpuno svjesni da sve zavisi upravo od Ajkula.

>>> “Mi se pitamo protiv Rumunije”

Mora se priznati da izabranici Vladimira Gojkovića u grupnoj fazi nisu oduševili prikazanim, štaviše, javnost je poprilično razočarana. Mršave pobjede nad Amerikancima poslije peteraca (16:15) i nad slabašnim Japanom (13:11) te žestok debakl od Srbije (14:6) ostavili su generalno loš utisak pred ključne borbe na ovom šampionatu svijeta.

Ipak, sve ovo je bilo dovoljno da se obezbijedi drugo mjesto u grupi koje nam je donijelo definitivno lakšeg rivala u osmini finala. Sigurno je bolje da o putu na Olimpijske igre odlučujemo sa Rumunima nego sa Italijanima.

Cijelo nezadovoljstvo bi sjutra moglo da padne u vodu i bude zaboravljeno ukoliko se savlada selekcija Rumunije od koje su Ajkule objektivno jače i to osjetno. Sve osim pobjede i obezbjeđivanja karte za Pariz bilo bi ravno katastrofi.

Koliko je Crna Gora dominantna nad Rumunijom u vaterpolu dovoljno govori i činjenica da u 18 međusobnih susreta Ajkule imaju čak 17 pobjeda i samo jedan poraz. Najubjedljivija pobjeda stigla je u januaru 2018. godine, kada je naš tim u okviru Svjetske lige sa 13:2 deklasirao Rumune. Jedini poraz koji smo doživjeli od selekcije Rumunije bio je rezultatom 14:11

Generalno sve međusobne duele Crna Gora je lako rješavala u svoju korist. Prije nešto manje od mjesec dana na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj ove dvije reprezentacije sastale su se u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta, a Ajkule su bile ubjedljive – 18:11.

Definitivno, ovo je šansa koja se ne smije propustiti na putu do Pariza.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare