Vaterpolisti Crne Gore počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo

Ajkule se spremaju za SP. Foto: VPSCG

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Fukuoki (Japan) od 17. do 29. jula.

>>> Na Škveru sija 18 zvjezdica

>>> Perović za LOB SPORT: Crnogorski vaterpolo u slobodnom padu

Od prvog dana u treningu će biti vaterpolisti iz domaćih klubova, među kojima su i igrači, koji će konkurisati i za U 20 reprezentaciju, koju čeka prvenstvo svijeta od 10. do 17. juna u Bukureštu (Rumunija).

Ostali kandidati za A selekciju okupljaće se nakon što završe obaveze u klubovima.

Na početku priprema biće Đuro Radović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Jovan Vujović, Aljoša Mačić, Đorđije Stanojević i Marko Mršić.

Sa igračima će pored selektora Vladimira Gojkovića raditi i treneri Miodrag Matković i Zoran Ivanovski.

Pripreme su danas počeli i kandidati za U 20 selekciju, koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Na spisku su: Matija Sladović, David Stevović, Lazar Vukićević, Marko Bošković, Danilo Krivokapić, Dušan Vuković, Meldin Hadžić, Tadija Matijašević, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Petar Vujošević, Miloš Vukšić, Neđo Baštrica, Pavle Krivokapić, Balša Vučković, Tim Perov, Srđan Janović, Dragoljub Ćetković, Mlađan Janović, Vladan Vukićević, Danilo Dragović, Milan Nikaljević i Andrija Bjelica.

Uz glavnog trenera Petra Radanovića pripremama će voditi i treneri Vido Lompar i Nikola Mijanović, kao i kordinator Miodrag Mirović.