RITMIČKA GIMNASTIKA

“Velika čast zbog nove organizacije Balkanskog prvenstva, Dragović će se boriti za Los Anđeles”

Foto: GSCG

Crnogorska metropola turizma, Budva, od 26. do 29. septembra ponovo će biti domaćin Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici, drugog po redu, koje će organizovati Gimnastički savez Crne Gore uz pomoć Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva.

Ovim povodom Gimnastički savez Crne Gore organizovano je pres konferenciju kojom su najavili ovo takmičenje kao i Balkanski kup koji takođe organizuju.

Predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore, Vesna Radonić istakla da je da joj je velika čast i zadovoljstvo što je Crna Gora ponovo dobila priliku da organizuje Balkansko prvenstvo zato što je to jasan znak da rade dobar posao.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što je naša Crna Gora ponovo organizator 2. Balkanskog prvenstva. Dobili smo velike pohvale u organizaciji 1. Balkanskog prvenstva čime smo stekli simpatije i mogućnost da ga ponovo organizujemo što je nama kao Gimnastičkom savezu velika čast posebno kad dobijemo pohvale od Svjetske gimnastičke federacije, Evropske gimnastičke federacije, onda znamo da radimo dobar posao. Nadamo se da ćemo opravdati sva očekivanja i da će 2. Balkansko prvenstvo biti dobro organizovano“, započela je.

Prošle godine je bilo oko 250 takmičara – ove godine očekuju da se taj broj i premaši. Sve će biti jasnije nekih 20 dana pred sam start prvenstva kada će sve selekcije morati da potvrde svoje učešće.

“Prošle godine smo imali oko 250 gimnastičarki koje su učestvovale na 1. Balkanskom prvenstvu i učestvovale su samo države Balkana, njih 13. Ove godine očekuje da se odazove svih 14 država Balkana. Organizujemo i Balkanski kup za seniorke gdje očekujemo jedno otvoreno prvenstvo i veliki broj država da će se prijaviti. Biće vjerovatno sve zemlje iz našeg okruženja, zatim i iz Evrope, a očekujemo najavu Sjedinjenih Američkih Država da će doći, Australije koja trenutno vježba u Azerbejdžanu i mnoge druge koji su najavili svoj dolazak. Očekujemo samo da ga pismeno potvrde. Pred samo takmičenje ćemo moći nešto konkretnije da kažemo, nekih 20-ak dana pred takmičenje ćemo imati kompletan spisak učesnika i moći ćemo da kažemo tačan broj gimnastičarki”, rekla je Radonić.

Prije početka konferencije za Lob Sport je otkrila da naša najbolja seniorska gimnastičarka, Nina Dragović, nažalost neće ići na Olimpijske igre iako je ranije bilo najavljeno da će to biti slučaj.

“Nina Dragović ne ide na Olimpijske igre zato što je jedna gimnastičarka iz Laosa dobila triputalnu, univerzalnu karticu. Nadamo se da će Nina svojom kvalifikacijom izboriti plasman na naredne Olimpijske igre i da nećemo morati da čekamo vajldkard”, otkrila je Radonić za naš portal.

Predstavnicima medija potom su se obratile i predstavnice našeg nacionalnog tima na 2. Balkanskom prvenstvu. Prva od svih, ujedno i najstarija i već spomenuta, Nina Dragović.

Ja sam članica reprezentacije u seniorskoj kategoriji i najstarija sam predstavnica našeg nacionalnog tima. Velika mi je čast što mogu da predstavljam Crnu Goru na mnogim međunarodnim takmičenjima. Ove godine se ističu svjetski kupovi i Evropsko prvenstvo“.

Foto: Facebook

Poslije Dragovićeve predstavile su se reprezentativke u juniorskoj kategoriji – Anđela Vuković i Jana Šišević.

I ja sam takođe predstavnica nacionalnog tima Crne Gore i član reprezentacije u juniorskoj kategoriji. Drago mi je što sam ove godine uzela učešće na različitim turnirima, posebno izdvajam učešće na Evropskom prvenstvu“, rekla je Vukovićeva.

Potom je govorila i Šiševićeva.

Kao i Anđela ja sam član reprezentacije u juniorskoj kategoriji. Ove godine sam po prvi put imala priliku da uzmem učešće na Evropskom prvenstvu i ovim putem koristim priliku da se zahvalim predstavnicima nacionalnog tima na ukazanom povjerenju da predstavljam našu državu na ovako velikom prvenstvu“.

Za kraj, predstavila se i najmlađa članica naše selekcije Simona Sekulić koja se takmiči u pionirskoj kategoriji.

Ja sam najmlađi član nacionalnog tima Crne Gore. Takmičim se u pionirskoj kategoriji i do sada sam osvojila dosta medalja na međunarodnim takmičenjima“.

Riječ su potom preuzele Elena Milašenko, glavni trener naše reprezentacije, i Dejana Janjatović jedna od prvih reprezentativki Crne Gore u ritmičkoj gimnastici.

Milašenko je istakla da očekuje dobre rezultate zato što, kako kaže, rade svaki dan i daju sve od sebe kako bi se ciljevi ispunili.

Došla sam prije godinu dana ovdje i jako sam srećna što me je put doveo u ovu divnu zemlju. Od Balkanskog prvenstva očekujem dobre rezultate zato što radimo svaki dan i dajemo sve od sebe kako bi ispunili naše ciljeve“.

Janjatović smatra da je ritmička gimnastika jedan od najljepših sportova kojim djevojčice mogu da se bave.

Velika čast i zadovoljstvo da smo tu i da možemo da podstičemo djecu da se bave ritmičkom gimnastikom. To je stvarno jedan od najljepših sportova za djevojčice i da zajedno gradimo budućnost ritmičke gimnastike u Crnoj Gori“, istakla je nekadašnja reprezentativka naše države.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare