GLAS JUGOSLAVIJE

Veliki Kiril Lazarov je čovjek za velike stvari

Malo ko je u regionu i Evropi čuo za rukometni klub Alkaloid, a to je i očekivano s obzirom da je ovaj klub, ovaj projekat u Makedoniji počeo prije nepune tri godine. Ako pomenete rukomet i Makedoniju, onda svi znaju za dvostrukog prvaka Evrope Vardar i aktuelnog prvaka države Pelistera, a neki se sećaju i Metalurga, koji je dugo godina igrao Ligu šampiona sa Linom Červarom.

Ali Alkaloid je nešto posebno sa posebnim domaćim ukusom i sa vođom projekta Kirilom Lazarovim, a sponzor je farmaceutska kompanija na čijem je čelu Živko Mukaetov, aktuelni predsednik rukometnog saveza. Ova ekipa ima samo jednog stranca u spisku, a svi ostali su domaći i uglavnom mladi rukometaši koji su budućnost ove zemlje i koji su već deo nacionalnih selekcija.

Kiril Lazarov je ponosan na obavljen posao ove sezone, ponosan na činjenicu da je klub i nosilac šampionskih pehara u omladinskim kategorijama i ponosan na činjenicu da u svim mlađim selekcijama koje nastupaju na evropskim prvenstvima ovaj klub ima dvocifren broj igrača koji brane nacionalne boje.
Koliko je sezona uspešna za Alkaloid govori i podatak da je ovaj klub sa Kirilom Lazarovim na klupi za 72 sata pobedio veliki Vardar i Pelister i stigao do Kupa Makedonije.

Tim je u regularnom dijelu šampionata završio na trećem mjestu, pa će ove sezone, kao i prošle godine, učestvovati u EHF takmičenjima. Klub nastupa u sali u skopskom naselju Autokomanda, koja je potpuno renovirana i koja je skoro puna kada nastupa Alkaloid a njen kapacitet je 2.500 gledaoca.

Želim da apelujem na druge klubove da nas ne doživljavaju kao konkurenciju, već da ulažu u mlade igrače, samo tako možemo zadržati rukomet kao sport broj jedan u našoj zemlji“, naveo je Kiril Lazarov u svojoj uzvišenoj i analizi završio sezonu koja je istorijska za njegov klub.

Paralelno sa projektom Alkaloid, Kiril Lazarov je i selektor nacionalne selekcije Makedonije, koja nastavlja da održava kontinuitet sa nastupima na velikim takmičenjima. Tako je već 12 godina, u kojima je fantastični rukometaš ranije vodio reprezentaciju na terenu kao lider i kapiten, a sada sa klupe uspijeva da svoje iskustvo i znanje prenese na mlađe rukometaše koji imaju čast da uči i radi sa najvećim rukometnim imenom u Makedoniji i regionu.

Za one koji ne znaju, Kiril Lazarov je jedan od najboljih desnih bekova svijeta u poslednjih deset godina i rukometaš koji je kao igrač Pelistera, Zagreba, Atletiko Madrida, Vesprema, Barselone i Nanta kidao mreže. svojih rivala i najbolji je strijelac u istoriji Lige šampiona i za Makedoniju je na 236 mečeva postigao 1728 golova.

Biti dio ovakvih projekata i raditi sa mladim rukometašima nosi rizik i veliku odgovornost, a sa druge strane, kada za rivala imaju jake ekipe poput Vardara i Pelistera, uvijek si na udaru njihovih brojnih navijača. Kiril Lazarov bar neko vreme uspijeva da se nosi sa svim izazovima, ovog proljeća je išao po “konac”  ali je na kraju uspio da bude pobednik.

Osvojio je pehar sa Alkaloidom, a sa reprezentacijom, iako je imao minus od 7 golova u baražu sa Farskim Ostrvima, odigrao je meč za pamćenje u Skoplju gde je pobjedom od 8 golova Makedonija stigla novi nastup na Evropskom prvenstvu.

Veliki ljudi se rađaju za velike rezultate.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare