Veliko priznanje – Budva je ponovo organizator Evropskog prvenstva

Foto: printscreen

Budva će od 10. do 20. novembra biti domaćin Evropskog prvenstva u boksu za seniore i seniorke do 22 godine, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Juče je na hitnoj sjednici Evropske bokserske federacije jednoglasno izglasano da se prvenstvo Evrope seniora i seniorki do 22 godine (U-22) prebaci u Budvu, umjesto u prvobitno planiran Baku.

Razlog tome je zato sto Bokserski savez Azerbejdzana nije na vrijeme potpisao ugovor i obezbjedio trazene uslove te je rukovodstvo EUBC-a brzo reagovalo kako ne bi doveli u pitanje organizaciju ovog velikog takmičenja. Tim činom još jednom se potvrđuje koliko povjerenje ima Bokserski savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Klemenkom u strukturama čelnih ljudi boksa Evrope i Svijeta. Takođe raduje i činjenica što su Budva kao grad i naš klub koji i dalje radi u podrumu prepoznati kao jedan od velikih centara boksa“, navode iz BK Budva.

Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine biće treće veliko međunarodno boksersko takmičenje u Budvi ove godine, nakon Svjetskog kupa za mlade u martu i Eurokupa za seniore u oktobru.