KANZAS ČIFSI OSVOJILI SUPERBOL

Dinastija

Foto: USA TODAY NETWORK/Pixsell

Možda je bilo neke dileme, ali je nakon spektakularnog 58. Superbola u Las Vegasu, čini se, nema. Kanzas Čifsi nova su dinastija u NFL-u. Predvođena nevjerovatnim Patrikom Mahomsom ekipa Endija Rida savladala je u spektakularnom meču nakon produžetka San Francisko 25:22 i osvojila treći Lombardijev trofej u posljednjih pet godina.

Trenutak odluke dogodio se četiri sekunde prije kraja kada je Mahoms sjajnim dodavanjem proigrao Mekola Hardmena, a on tačdaunom izazvao erupciju oduševljenja na krcatim tribinama u Las Vegasu. Ekipa iz Kanzasa je odbranila trofej, čime je postala prva poslije 19 godina. Prije njih to su učinili Nju Ingland Pejtriotsi.

Sve mi se zamračilo čovječe. Zaboravio sam da smo zapravo pobijedili“, rekao je Hardmen nakon tačdauna za istoriju.

Mahoms je treći put u karijeri proglašen za MVP-ja Superbola, bio mu je ovo treći trofej, a postao je šesti kvoterbek u istoriji NFL-a koji je osvajao titulu više od tri puta. Trener Rid je postao tek peti trener u istoriji kojima tri Lombardijeva trofeja.

Uz sve nedaće koje smo prošli ove sezone da bismo ovo uradili večeras… Ponosan sam na momke. Ovo je sjajno. Legendarno. Slaviću na paradi, a onda ću raditi na povratku u ovu utakmicu sljedeće godine“, rekao je Mahoms.

Kanzas Siti Čifsi nikada nisu autsajderi. Znajte to“, bila je jasna poruka 28-godišnjeg Mahomsa.

S druge strane San Francisko ostao je na pet titula, a ovo im je bio treći poraz u Superbolu od 1995. godine kada su osvojili posljednju titulu. A sinoć u Las Vegasu su bili veoma blizu. Imali su tokom prvog dijela 10:0, na pauzu se otišlo pri rezultatu 10:3, u drugom dijelu su imali prednost, poveli su 22:19, ali je šampionski karakter Čifsa isplivao.

Zvijezda nastupa na poluvremenu bio je Ašer čiji nastup je podigao publiku na noge, a gošća iznenađenja bila je Ališa Kiz koja je izvela numeru “If I Ain’t Got You”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare