Vikend u znaku Milana Rovčanina i Majde Čakar

Foto: OSCG

Vrijeme je da rezimiramo odbojkaški vikend u Crnoj Gori. Odbojkaši Jedinstva upisali su prvi trijumf u novoj sezoni, Bjelopoljci su savladali Lovćen 3:0, a treći put zaredom Milan Rovčanin najbolji je poenter kola.

Crnogorski reprezentativac je upisao 16 poena, a drugi najefikasniji u ovom kolu bio je Stefan Radević iz Budućnosti koji je sa 11 poena učestvovao u trijumfu protiv Galeba.

Petu rundu u Superligi odbojkašica obilježila je Majda Čakar. Ona je sa 23 poena predvodila Akademiju do pobjede protiv Budućnosti 3:1. U derbiju kola Galeb je savladao Albatros, a čak četiri odbojkašice su upisale po 16 poena. U pobjedničkom timu Teodora Čavić i Marija Bojić, a kod Novljanki Milica Đukić i Viktorija Položevets.

Za maksimalnu pobjedu Morače nad Rudarom (3:0) u Podgorici najzaslužnije su bile Irena Radusinović i Sanja Rudan sa po 15 osvojenih poena.

Odbojkašica Luke Bar, Kristina Božović, bila je najbolja poenterka na utakmici Mediteran – Luka Bar (0:3) u Budvi sa 14 osvojenih poena.

Na utakmici Herceg Novi – Jedinstvo (3:0) najkorisnija odbojkašica bila je Daria Čabonenko iz ekipe Herceg Novog sa devet osvojenih poena.