MRŠIĆ I VUJOVIĆ

“Završiti turnir na pravi način”

Foto: VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore utakmicom protiv Mađarske oprostiće se od ovogodišnjeg izdanja Svjetskog prvenstva koje se održava u Dohi.

Ajkule su za kraj dobile neočekivanog rivala, branioca trona, kojeg je u četvrtfinalu šokantno savladala reprezentacija Francuske (11:10).

Uprkos ne baš najboljem izdanju, iz tabora naše reprezentacije naglašavaju da je glavni cilj ispunjen, a to je – olimpijska viza.

Imamo novu šansu da se borimo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Motiv je tu, želimo da se nadigravamo i na pravi način završimo turnir. Najvažnije je da smo se plasirali na Olimpijske igre. I sada je nešto falilo u pokušaju da napravimo iskorak i prođemo četvrtfinale, ali iza nas je odlična utakmica sa Grcima u kojoj nismo imali sreće. Izgubili smo na peterce i sada ćemo dati sve da protiv Mađarske odradimo utakmicu na najbolji način“, rekao je mlađani Marko Mršić.

Jovan Vujović želi da sa saigračima završi prvenstvo u stilu, ali i da žali što Crna Gora nije ušla u borbu za medalju.

Neočekivano se sastajemo s Mađarskom, koja je eliminisana u četvrtfinalu. U pitanju je aktuelni prvak svijeta, veoma jak tim protiv kojeg želimo da završimo turnir na pravi način. Odlaskom na OI smo ispunili cilj, mada smo ih ovdje imali još – željeli smo da uđemo u borbu za medalju, ali nismo uspjeli“, rekao je Vujović.

Utakmica između Crne Gore i Mađarske na programu je sjutra (subota) u osam časova.