VLADIMIR GOJKOVIĆ I VLADO POPADIĆ

“Znamo mane Grčke, pokušaćemo to da iskoristimo”

Photo: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Vaterpolisti Crne Gore sjutra završavaju svoje putovanje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Protivnik u meču za peto mjesto od 18 časova i 30 minuta biće selekcija Grčke koja je na prethodnom Svjetskom prvenstvu bila druga.

Upravo to naglašava i selektor Vladimir Gojković.

Igramo sa Grčkom sa kojom smo imali meč u četvrfinalu Svjetskog prvenstva. Izuzetna ekipa koja je bila druga na svijetu, ovdje nisu bili na tom nivou. U ovom momentu možemo reći da su ekipa pokrivena na svim pozicijama čak i pojačana u odnosu na ljetos jer se Vlahopulos vratio. Za nas svakako izazovna utakmica za peto mjesto protiv vrhunske ekipe i prilika da ostvarimo napredak. Mislim da ova ekipa u ovakvim utakmicama može da ide samo naprijed“, ističe on.

Photo: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Takođe, kratko je prokomentarisao i grupu Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Dohi koje će se održati u februaru.

Upali smo u tu grupu, znali smo gdje idemo, jedina grupa gdje su četiri ekipe. Sjedinjene Američke Države, Srbija i Japan – sve se mora shvatiti ozbiljno. Nema puno vremena, pripremićemo se i moramo ući od početka sa dobrom formom“, jasan je bio Gojković.

Vlado Popadić naglašava da će meč sa Grcima biti bitan prije svega na psihološkom planu. Timu bi značila pobjeda ili makar dobra partija protiv vrhunskog tima kakav je Grčka.

Ne toliko rezultatski bitna utakmica s obzirom da znamo grupu u Dohi, ali psihološki bi pobjeda značila. Nismo protiv Italije uspjeli da valorizujemo neke šanse, a Grčka je u vrhu vaterpolu i još jedna pobjeda ili dobra partija protiv vrhunske reprezentacije bi nam sigurno značila. Bitno nam je da smo se psihički vratili. Okrećemo se tom meču sa Grčkom, znamo njihove slabosti i mane probaćemo da to iskoristimo i nadam se sa pobjedom kao petoplasirani završimo ovo takmičenje“, rekao je Popadić.