MASTERS U RIMU

Zverev ponovo glavni u Rimu

Photo: Marco Iacobucci/IPA Sport / ipa-/IPA/Pixsell

Njemački teniser Aleksander Zverev osvojio je masters u Rimu po drugi put u svojoj karijeri. Danas je u glavnom gradu Italije bio bolji od čileanskog tenisera Nikolasa Jarija sa 2:0. Po setovima 6:4 i 7:5.

U oba seta viđen je po jedan, ispostaviće se ključan, brejk. Tokom prvih sedam gemova meča oba tenisera su ljubomorno čuvala svoj servis ne pružajući šansu protivniku ni da pomisli na brejk lopte. Prve znakove nervoze počeo je da pokazuje Jari u osmom gemu kada je Zverev imao dvije šanse da ga brejkuje, ali ih nije iskoristio.

Na nesreću Čileanca peti igrač svijeta uradio je to već u njegovom sljedećem servis gemu. Zadrhtala je ruka Jarija pri rezultatu 5:4 za Njemca i pri činjenici da mora da servira za ostanak u setu. Dozvolio je Aleksanderu dvije brejk lopte, a već prva je bila iskorištena.

Jako slična priča viđena je u drugom srtu. Zverev je prve brejk lopte imao već pri rezultatu 2:2, a li je Jari uspio da se izvuče. Deža-vu prvog seta mogao je biti viđen pri rezultatu 5:4. Njemac je došao do dvije brejk, a samim tim i meč lopte, ali Čilenac se nekako provukao i tada.

Spasa nije bilo u sljedećem servisu gemu kada je još jednom bio suočen sa pritiskom servisa za opstanak u meču. Nije mogao da zadrži mirnoću, a Zverev koji u ovakvim iskustvima ipak ima više iskustva uspio je to da iskoristi i dođe do pobjede na mastersu u Rimu.

Za njega je ovo šesti masters u karijeri, a ukupno 22. titula.