Amerikanci srušili snove o medalji

Hrabra igra vaterpolista, FOTO: wpolo.me
Hrabra igra vaterpolista, FOTO: wpolo.me

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 10:9 (4:3, 2:2, 3:2, 1:2) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva čiji je domaćin Rumunija.

Na taj način “ajkule” su ostale bez šansi da se dokopaju medalje, pa će do kraja šampionata razigravati za što bolji plasman od petog do osmog mjesta.

Odlično su momci Petra Radanovića otvorili susret, golovima Jovana Vujovića i Matije Sladovića poveli 2:0, ali to je bilo prvo i jedino vođstvo naše reprezentacije na utakmici protiv Amerikanaca koji su nedavno i na turniru u Beogradu bili uspješniji.

Fizički dominantni, vrlo snažni Amerikanci uspjeli su da preokrenu rezultat već u prvoj četvrtini. Prednost rivala išla je i do +3, uslijedio je posljednji trzaj naših hrabrih i talentovanih vaterpolista.

Sa dva vezana gola Marka Mršića Crna Gora je smanjila na 10:9 i u dva navrata imala napade za izjednačenje, odnosno produžetke, ali odlični golman američkog tima Vest Temkin briljirao je među stativama i omogućio Amerikancima borbu za prvu medalju u mlađim kategorijama. Imali su Ameri i raspoloženog napadača Rajdera Doda koji je postigao četiri gola.

U našem timu četiri pogotka Marka Mršića, dva puta se upisao Jovan Vujović i Danilo Stupar, a jednom Matija Sladović.