KOŠARKAŠI DANAS PUTUJU U NJEMAČKU

“Biće ovo zahtjevan prozor, znamo šta je cilj”

Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore od sinoć je kompletna, pošto je stigao i Kendrik Peri. Crveni su danas odradili trening u Bemax areni, a put u Ludvigzburg zakazan je za danas preko Beča i Štutgarta. Selekcija Boška Radovića u četvrtak veče (19 časova) protiv Njemačke otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Poslije ljeta i nastupa na Mundobasketu prvi put smo se okupili i to uoči početka novih kvalifikacija. Kao po običaju, kada su u pitanju ‘prozori’ u kvalifikacijama, tu smo u nekom kombinovanom sastavu, dosta drugačijem nego ljeto, uz dosta mlađih igrača, od kojih su neki već godina po malo sa nama, a ovog puta su brojniji“, kroz osmjeh je istakao Petar Popović.

U punom sastavu crnogorska selekcija je odradila trening tek jutros. Navikli su Popović i ostali na ovakav sistem tokom Fibinih prozora te na nedostatak vremena za bilo kakav ozbiljniji rad. Ono što je svakako glavna prednost – atmosfera.

Atmosfera je kao i uvijek u reprezentaciji sjajna i iskren da budem mislim da svima prija kada se okupimo, jer je ovo za razliku od klupskih obazeva nešto drugo i prija taj neki vid promjene. Sve protiče super i nakon mini priprema u dobrom raspoloženju putujemo za Njemačku“, dodao je kapiten Budućnosti.

>>> Prioritet u ovom prozoru je Švedska, ali ćemo i protiv Njemačke dati maksimum

Koliko je prošlo ljeto bilo kao iz bajke za Crnu Goru, toliko je bilo i za Njemačku. Njemci su se popeli na krov planete i u kvalifikacije ulaze kao glavni favorit u grupi.

Nije potrebno mnogo trošiti riječi o Njemcima. Radi se o reprezentaciji koja je prošlog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo i s obzirom da je ovo prvi meč nakon tog finala Mundobasketa sigurno da će u Njemačkoj biti pravi spektakl, jer će sigurno navijači doći u velikom broju da ih pozdrave. Njemačka će igrati u jednom jakom i ozbiljnom sastavu, tako da će biti veoma teško“, nema dilemu Popović.

Nema sumnje da će naši košarkaši u Ludvigzburgu dati sve od sebe, ali prioritet u ovom prozoru je nedjeljni meč u “Morači” protiv Švedske.

Odmah nakon meča u Njemačkoj, tri dana kasnije imamo meč u Podgorici protiv Švedske, koja je jako ozbiljna selekcija, koja igra dobro i koja ima dosta igrača koji nastupaju u Španiji, najjačoj evropskoj ligi. Ipak, sada smo fokusirani na taj prvi meč. Ali, svjesni smo da je pred nama zahtjevan ‘prozor’ ali znamo šta je cilj – još jedno Evropsko prvenstvo i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo“, poentirao je Petar Popović.