RSCG JOŠ NIJE DOBIO POTVRDU

Crna Gora ostala bez pozivnice za Svjetsko prvenstvo?

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Uprkos snažnoj nadi Rukometnog saveza Crne Gore da bi IHF našoj reprezentaciji trebao da uruči specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo, od svega bi mogla da ostanu tek očekivanja.

Svjetska krovna rukometna organizacija vajld-kard navodno je namijenila Švajcarskoj, koja bi u tom slučaju zaigrala na planetarnom prvenstvu od 14. januara do 2. februara, a koje organizuju Hrvatska, Danska i Norveška.

Iako su se u RSCG-u poziva na podatak da je Crna Gora najbolje plasirana selekcija sa prethodnog Eura, a koja se na parketu nije domogla Svjetskog prvenstva, na vidiku je scenario po kojem će poziv dobiti Švajcarci, koji su odmah iza Lavova na pomenutoj listi.

Ono što je važno u cijeloj priči, IHF još uvijek nije zvanično potvrdio pomenuti scenario, a samim tim, prema informacijama Lob Sporta, nije ni poslao službeno pismo Rukometnom savezu Crne Gore.

Podsjetimo, naša reprezentacija, vođena Vladom Šolom, glatko je eliminisana u baražu od Italije, dok je Švajcarska nakon ukupnih 60:60 sa Slovenijom izgubila nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

U svim ostalim segmentima Crna Gora ne da nije zaostajala, već je po svemu prikazanom posljednjih godina zaslužuje da dobije pozivnicu prije Švajcarske. No, možda se u IHF-u vode terenom, gdje su Švajcarci izgarali do kraja, a naš nacionalni tim i dalje neobjašnjivo lako položio oružje pred Italijanima.

U tom slučaju Crna Gora bi i konačno ostala bez trećeg Svjetskog prvenstva, dok bi se tamo drugi put od 1995. našla Švajcarska.

Vlasnik vajld-karda će se na žrijebu naći u posljednjem četvrtom šeširu zajedno sa Bahreinom, Tunisom, Čileom, Kuvajtom, Kape Verdeom, Gvinejom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare