Crnogorski kadeti u lovu na Euro: “Tri stepenice do istorijskog uspjeha”

Istorijska sedmica je pred kadetskom fudbalskom reprezentacijom Crne Gore do 18 godina. Sastav Gorana Perišića igra elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a suparnici u Velsu su Island, Škotska i domaćin.

Kadetska reprezentacija Crne Gore u nedjelju počinje pripreme za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Plasman na završni turnir u Mađarskoj izboriće osam prvoplasiranih ekipa, kao i sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

“Očekujem mnogo od ovog turnira. Dosta truda i rada smo uložili prošle godine i zaslužili smo da budu tu, u eliti. Ali, to se sada zaboravlja, okrećemo se utakmicama sa Islandom, Škotskom i Velsom, koje predstavljaju tri stepenice do istorijskog uspjeha. Imamo generaciju koja obećava, dosta vremena smo proveli zajedno i dosadašnji rezultati pokazuju da smo na pravom putu“, naglašava selektor Perišić.

Crna Gora će na startu sjutra igrati sa Islandom. Tri dana kasnije rival je Škotska, dok je 28. marta na programu duel sa domaćinom Velsom.

“Očekuju nas tri veoma teške utakmice, a mislim da je prva najvažnija na ovakvim turnirima. Odgledali smo dosta utakmica svih protivnika, gotovo svakodnevno radimo analize. Sve tri ekipe su fizički veoma jake, to je njihov najveći kvalitet. Mi moramo biti smireni i koncentrisani, moramo svesti greške na minimum”, jasan je selektor “hrabrih sokolića”.

Perišić je za turnir u Velsu odabrao 22 igrača:

GOLMANI: Ivan Božinović (Grbalj) i Ognjen Milović (Kom)

ODBRANA: Tomislav Turović (Zeta), Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Zarija Kumburović (Budućnost), Aleksa Karadžić (Iskra), Bojan Damjanović (Sutjeska), Andrija Pupović (Rudar), Miloš Vračar (Podgorica) i Lazar Šekularac (Jedinstvo)

VEZNI RED: Stefan Đukanović (Budućnost), Andrija Bulatović (Kom), Filip Perović (Iskra), Danilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej Camaj (Budućnost), Pavle Pićurić, Danilo Ćetković (Sutjeska);

NAPAD: Marko Tadić (Partizan, Srbija) i Ivan Šoć (Zeta)