VLADAN LIPOVINA

“Goluža apsolutno treba da postane selektor Crne Gore, dočekali bi ga kao kralja”

Foto Slavko Midzor / Pixsell

Ime Slavka Goluže pominje se u kontekstu budućeg selektora rukometne reprezentacije Crne Gore.

Nekadašnji kapiten Hrvatske, s kojom je bio svjetski i olimpijski šampion, a potom je kao selektor odveo do bronze na Evropskom prvenstvo u Srbiji 2012, Olimpijskim igrama u Londonu iste godine te Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013.

Bila bi mi čast voditi reprezentaciju u onakvoj atmosferi u Morači. To je sve što sada mogu reći”, kratko je poručio Goluža za portal RTCG.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Bivši srednji bek Zagreba, Lubeka, Metkovića, Pariza i Vesprema trenutno vodi kuvajtsku Al-Kadsiju, gdje je trener golmana Vlatko Đonović, a tu su i crnogorski bekovi Vladan Lipovina i Vasilije Kaluđerović. Prvi Cetinjanin se iz reprezentacije Crne Gore povukao još dok je vodio Zoran Roganović, dok je drugi igrač iz Prijestonice standardni član Lavova.

Upravo je Lipovina ponudio svoje mišljenje o eventualnoj mogućnosti da Goluža sjedne na klupu nacionalnog crnogorskog tima.

“Nisam se čuo sa ljudima iz Saveza, ali vidim da svi crnogorski mediji pišu da je Slavko kandidat i mislim da bi on bio idealna opcija za tu poziciju. Ono što Crnoj Gori godinama nedostaje jeste da neko dođe, posloži sve, uvede disciplinu, a Goluža to zna i može. Mislim da bi ga dočekali kao kralja ako dođe na mjesto selektora”, rekao je Lipovina u razgovoru za Germanijak.

Foto: Al-Kadsija

Potom je nekadašnji član Lovćena, Kuenke, Metalurga, Veclara, Al-Nasra, Hutenberga, Levena, Balingena i Magdeburga istakao da je oduševljen saradnjom sa Golužom u Kuvajtu.

“Odlično sarađujemo. Nisam imao priliku ranije da raditm sa njim i oduševio me. Zna, želi da radi, pomogne i pokaže. Imamo trenutno sedam pobjeda u sedam utakmica, sada kreće plej-of za šampiona i imamo visoke ciljeve. Igrači koji nisu navikli na naš način rada, ovaj evropski ili balkanski, svejedno, prihvataju sve njegove zadatke. Znaju ko je Goluža u rukometu i koliko može da ih nauči”, istakao je Lipovina.

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Ipak, od njegovog povratka u reprezentaciju, čini se, neće biti ništa.

“Mislim da je vrijeme za mlađe. Goluža bi apsolutno bio najbolja opcija za Crnu Goru. Ako žele dobro crnogorskom rukometu mislim da bi on trebao da postane selektor”, zaključio je Lipovina.