“Hrvatska dala realniju sliku šta možemo da očekujemo na Svjetskom prvenstvu”

Selektorka Popović vjeruje u bolja izdanja, Foto: Lob Sport/ Dejan Lopičić
Selektorka Popović vjeruje u bolja izdanja, Foto: Lob Sport/ Dejan Lopičić

Rukometašice Crne Gore poražene su od Hrvatske 25:26 u generalnoj probi za Svjetsko prvenstvo koje startuje u četvrtak u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Crvene su prethodno savladale Kongo, pa su turnir u Novigradu završile na drugom mjestu.

>>> Lavicama drugo mjesto u Hrvatskoj

Selektorka zvanično treće reprezentacije Starog kontinenta, Bojana Popović zadovoljna je provjerama.

Imale smo dvije odlične provjere u Hrvatskoj protiv dva potpuno različita protivnika. Najvažnije je da su sve djevojke ostale zdrave i da u kompletnom sastavu putujemo na Svjetsko prvenstvo“, kazala je Popović.

Foto: Dejan Lopičić

Kongo je “glumio” Kamerun, protiv koga će Lavice otvoriti Svjetsko prvenstvo, dok je Hrvatska dala realniju sliku trenutnih mogućnosti naše reprezentacije.

U duelu protiv Hrvatske, probale smo obje zone u odbrani, većina igračica je bila u rotaciji, iako nažalost, nije bilo mogućnosti da svih 18 dobiju priliku. Vidjele smo dosta korisnih stvari i sada imamo realniju sliku šta možemo da očekujemo na Svjetskom prvenstvu. Ne bih izdvajala nijednu igračicu, najvažnije je da su sve dale doprinos i da su ostale zdrave pred sjutrašnji put za Švedsku“, dodala je Popović.

Standings provided by Sofascore