SREBRNA LIGA / ODBOJKAŠICE OTPUTOVALE U PORTUGAL

“Idemo korak po korak i na obje pobjede”

Foto: OSCG

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Portugal, gdje će igrati utakmice drugog turnira CEV Srebrne lige. Pored domaćina i naše selekcije, na drugom turniru u Santo Tirsu igraće i reprezentacija Islanda.

Naše odbojkašice drugi turnir će započeti utakmicom protiv Islanda (subota, 25. maj u 22 sata po našem vremenu), a dan kasnije sastaju se sa domaćinom (22h).

Izabranice selektora Milorada Krunića, nakon maksimalnog učinka i pobjeda nad Farskim Ostrvima i Gruzijom na domaćem terenu, sa puno samopouzdanja odlaze u Santo Tirso.

“Spremni smo za taj, po nas, odlučujući turnir s obzirom da ne igramo treći. Nadamo se povoljnom ishodu protiv Islanda i Portugala. Međutim, idemo korak po korak. Prvo da riješimo Island i da budemo maksimalno koncentrisani, a onda slijedi napad na Portugal”, naglašava selektor Krunić.

Kao prvoplasirane na tabeli, Mina Dragović i saigračice očekuju nastavak pobjedničkog niza i u Portugalu.

“Imamo najviša moguća očekivanja. Nadamo se pobjedama u obje utakmice. Najprije se fokusiramo na subotu i Island, a potom na nedjelju i Portugal. Pokušaćemo da odigramo bolje, odradimo neke stvari koje nam nisu išle od ruke na prvom turniru i, naravno, ostvarimo obje pobjede”, ističe Dragović.

Po završetku turnira u Portugalu, Crna Gora se vraća u Podgoricu, gdje će trenirati iščekujući ishode trećeg i četvrtog turnira, nakon što je otkazan turnir u Bosni i Hercegovini.

Foto: OSCG

Četvrtog vikenda naše odbojkašice su po rasporedu slobodne, kao i reprezentacije Portugala, Mađarske, Letonije, Gruzije, Islanda i Luksemburga.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira plasiraće se u finale, koje će se igrati 13. i 16. juna.

RASPORED UTAKMICA DRUGOG TURNIRA

Petak, 24. maj

Island – Portugal (22h)

Subota, 25. maj

CRNA GORA – Island (22h)

Nedjelja, 26. maj

Portugal – CRNA GORA (22h)

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare