VLADIMIR GOJKOVIĆ

“Imamo izvanredne uslove u Los Anđelesu”

Screenshot

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavila je da se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ajkule su odradile prve treninge u Los Anđelesu, u sklopu zajedničkih priprema sa selekcijom SAD, sa kojom će odigrati i dvije zvanične kontrolne utakmice.

“Imamo izvanredne uslove, dva bazena na raspolaganju, teretanu… Selektor SAD je napravio plan rada, koji nam odgovara. Imamo veliki broj sati u bazenu i u pratećim sadržajima. Svakog jutra treniraćemo u jednom dijelu sami, a u drugom sa američkom selekcijom, imaćemo i nekoliko trening mečeva”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Foto: VPSCG

Dva zvanična meča su zakazana – prvi je u noći između 12. i 13. juna od 04:00 sata iza ponoći po našem vremenu u Los Anđelesu, a druga u noći između 14. i 15. juna od 03:00 iza ponoći po našem vremenu u San Dijegu.

Na pripremama u Los Anđelesu trenutno su Dejan Lazović, Kanstantin Averka, Aljoša Mačić, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Darko Đurović, Bogdan Đurđić, Martin Gardašević, Danilo Radović, Andrija Korać i Dimitrije Obradović.

“Još čekamo da se potpuno oporave Đuro Radović i Vladan Spaić, koje još ne koristimo u igri. Vjerujem da će naredne sedmice biti potpuno spremni”, istakao je Gojković.

Foto: VPSCG

Zbog obaveza u klubovima na američkim pripremama nisu Miroslav Perković i Dušan Banićević, dok se na širem spisku kandidata za nastup na Olimpijskim igrama nalaze Luka Murišić, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Ilija Radović i Lazar Andrić.

>>> “Brzo smo se aklimatizovali u Americi, želimo na pravi način da iskoristimo pripreme”

Crna Gora će na olimpijskom turniru u Parizu igrati u grupi A, u kojoj su Hrvatska, Italija, Grčka, SAD i Rumunija. U grupi B su Srbija, Španija, Mađarska, Australija, Japan i Francuska.

Četiri najbolje ekipe iz dvije grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Olimpijske igre održavaju se od 26. jula do 11. avgusta.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare