CRNA GORA - KAMERUN (14:30)

Imperativ za nastavak olimpijskog sna

Foto: FIBA

Nema vremena za razmišljanje nakon jučerašnjeg poraza od Brazila (81:72).

Crna Gora danas od 14:30 u Rigi igra protiv Kameruna drugu utakmicu grupe B košarkaških kvalifikacija za Olimpijske igre. Pobjeda je imperativ ukoliko selekcija Boška Radovića želi da se nađe u polufinalu i održi živim san o odlasku u Pariz.

>>> “U poslednjih pet minuta smo uradili mnogo glupih stvari”

Ni željeni trijumf ne garantuje prolaz, budući da se sjutra od 18 časova igraju Brazil i Kamerun. Brazilci nakon svega jesu favoriti, ali ništa nije sigurno, pa ni njihovo prvo mjesto u grupi, pa će današnji i sjutrašnji dueli odrediti konačne putnike za narednu fazu u Letoniji.

>>> “Imali smo tvrdu utakmicu, idemo dalje”

A kad smo kod Letonije, domaćin je očekivano juče u grupi A savladao Gruziju 83:55, čime je napravio veliki korak prema prvom mjestu i polufinalu. Danas od 18 sati ima priliku da završi posao protiv Filipina.

I upravo će, vrlo vjerovatno, Letonci kao prvi čekati drugoplasiranu selekciju iz grupe B, što bi mogla da bude Crna Gora u slučaju da danas savlada Kamerun, a afrički sastav ne režira iznenađenje sjutra protiv Brazilaca.

>>> VIDEO Klasa Nikole Vučevića

Foto: FIBA

Kalkulacije postoje, ali naši košarkaši, koji su u finišu poklekli protiv Brazila, sada nemaju pravo na grešku i sve osim pobjede danas značio bi kraj maštanja o pariškim olimpijskim svijetlima.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare