NEBOJŠA SIMIĆ PRED PUT ZA KONVERSANO

“Italija asocira na Grčku, ali se nadam da ćemo njih ranije slomiti”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Simo majstore, redovno se ori tribinama kada igra rukometna reprezentacija Crne Gore. Crnogorski Lavovi se ne mogu zamisliti bez barske hobotnice iza njih. Jasno je da će u predstojećem baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Italije mnogo zavisti od Nebojše Simića.

Naša selekcija sjutra (srijeda) putuje autobosom za Tiranu, zatim iz glavnog grada Albanije avionom za Konversano, poprište prvog meča sa Azurima.

>>> “Znamo ko smo i na što smo spremni”

U uvodu razgovora sa medijima o predstojećem baražu, Simić se prvo vratio u blisku prošlost i pobjedu nad Srbijom u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, kojom su on i drugovi izbjegli Španiju u baražu.

Vidimo koliko je bila bitna pobjeda protiv Srbije“, prisjetio se Simić.

Foto: Stefan Ivanović/MatchLens

Golman naše reprezentacije je zatim počeo o Italijanima.

Italija podsjeća na Grčku sa kojom smo igrali u baražu za prethodno Svjetsko prvenstvo. Niži su, brži su, borbeni, dosta igraju bez ljevaka na poziciji desnog beka. Ima dosta asocijacija na Grčku. Sa Grčkom smo se dosta mučili. U Morači smo ih pred kraj slomili. Nadam se da će ovog puta biti drugačije, da ćemo u prvom meču ostvariti dobar rezultat i da ćemo u revanš ući rasterećenije. Ostaje da vidimo da li smo konačno takmičarski sazreli da ne potcijenimo nikoga“, jasan je Simić.

>>> “Najvažnija sedmica u godini, bolji smo od Italije, ali to moramo i da pokažemo”

Crnogorski čuvar mreže dobro poznaje Italijane, sa nekolicinom njihovih reprezentativaca se susretao u Bundesligi, gdje brani boje Melcungena.

Italija ima dobrog golmana, što je u rukometu jako bitno. Što se tiče ostatka ekipe, imaju par igrača koji igraju u Njemačkoj, par ih nastupa u Francuskoj. Nisu za potcjenjivanje. Gledajući šta smo pokazali posljednjih četiri-pet godina, moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu. Očekujem pozitivan ishod na oba meča“, zaključio je Simić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare