VATERPOLO

Durutović najbolji igrač turnira u Napulju

Foto: VPSCG

Kadetska (U15) vaterpolo selekcija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na Uskršnjem turniru, koji je održan u Napulju, a naš reprezentativac Andrej Durutović proglašen za najboljeg igrača.

Tim, koji vodi Nenad Vukanić, upisao je tri efektne pobjede, a doživio jedan poraz, i to na startu od domaćina Italije. Mladi Italijani slavili su 11:8 (3:1, 1:3, 3:1 4:3), boljom igrom u posljednje dvije četvrtine. Durutović je u tom meču postigao četiri gola, dva je upisao Danilo Roganović, a po jedan Stefan Vraneš i Danilo Savović.

Foto: VPSCG

Već u drugom meču mlade Ajkule su pokazale sve što mogu – sa ubjedljivih 14:6 (2:1, 4:1, 6:2, 2:2) pobijedili su Mađarsku. Nakon neizvjesne prve četvrtine, od druge su naši dječaci bili dominantni, a u trećoj potpuno dotukli velikog suparnika i stekli osam golova prednosti. Blistao je Vraneš sa šest golova, Matija Franeta i Durutović postigli su po dva, Sava Stamatović, Savović, Roganović i Andrija Aleksić po jedan.

Sjajnu igru Crna Gora je prikazala i protiv Srbije u pobjedi 15:11 (5:1, 3:2, 3:1, 4:7). Prve tri četvrtine bile su furiozne – 5:1 nakon osam minuta, 11:4 uoči posljednjih. Rival je u završnom periodu ublažio poraz.
Ulogu prvog golgetera u ovom duelu imao je Savović sa pet pogodaka, Roganović je postigao tri, Durutović dva, Vraneš, Dimitrije Milić, Danilo Darmanović i Aleksić po jedan pogodak.

Foto: VPSCG

I za kraj, još jedna efektna pobjeda – nad Hrvatskom 9:6 (1:2, 3:2, 2:1, 3:1). Nakon izjednačene tri četvrtine, naši mladići su u posljednjoj slomili otpor protivnika, golovima Durutovića, Ljuba Sijerkovića i Stamatovića. Jedan gol upisao je i Savović, dva je postigao Vraneš, a tri Roganović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare