KOŠARKA / KADETSKA SELEKCIJA

Kalićevih 16 igrača za B prvenstvo Evrope

Foto: KSCG

Kadetska muška košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Skoplju od 8. do 17. avgusta.

Selektor Demir Kalić pozvao je 16 igrača, a kompletne pripreme kadetska reprezentacija odradiće u Tivtu.

SPISAK / Vuk Kankaraš (Podgorica), Vuk Ivelja (Budućnost), Relja Rajković (Lovćen), Lazar Bajčeta (Podgorica), Balša Mugoša (Podgorica), Maksim Brnović (Budućnost), Blažo Jovanović (Podgorica), Đorđe Đukanović (Lovćen), Milovan Milić (Centar), Dušan Stanković (Olimpijakos), Jakša Mićković (Radnički BG), Marko Popović (Budućnost), Andrej Fantić (Pro basket), Vuk Radović (Budućnost), Miloš Veković (Vojvodina) i Marko Bardić (Nanter).

Kadetska reprezentacija ima osam zakazanih provjera- po dva meča protiv Sjeverne Makedonije (15. i 16.jula u Tivtu), zatim u Sarajevu 20. i 21.jula protiv Bosne i Hercegovine i U18 selekcije Saudijske Arabije, zatim slijedi dvomeč (23. i 24.jul) u gostima protiv Hrvatske, dok će utakmice protiv Srbije (31.jul i 1.avgust) u Tivtu biti generalne provjere pred šampionat.

“Vjerujem da ćemo kroz tih osam utakmica odraditi sve ono što smo planirali i da ćemo najbolje pripremiti ekipu za sve ono što nas očekuje na samom prvenstvu”, rekao je selektor Kalić.

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar, a premijerni meč ,,crveni“ igraju 8.avgusta protiv Island.

“”Očekuje nas nimalo naivna grupa, jer znamo Koliko reprezentacije Holandije, Češke i Islanda ulažu u košarku tokom posljednje decenije. Ipak, treba naglasiti da dolazimo iz zemlje koja je na posljednjem Mundobasketu završila na visokom 11.mjestu i Samim tim imamo obavezu da se što bolkje predstavimo na Evropskom prvenstvu i probamo da izborimo A diviziju, gdje nam je i mjesto”, dodao je selektor.

U stručnom štabu Kalića su tim menadžer Aleksa Popović, treneri Stefan Miličković i Miloš Rovčanin, kondicioni trener Marko Jevremović i fizioterapeut Medo Spahić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare