CRNA GORA - BRAZIL (14:30)

Kapitalni megdan u Rigi

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Borba za Olimpijske igre – prvi čin.

Košarkaši Crne Gore od 14:30 u letonskoj Rigi igraju sa Brazilom u prvoj utakmici grupe B kvalifikacija za odlazak u Pariz.

>>> Crna Gora može

Selekcija Boška Radovića svjesna je kapitalne važnosti pomenutog dvoboja, čiji je ishod od neprocjenjive važnosti na putu do finalnog turnira. U slučaju pobjede Nikola Vučević i ostatak posade napravili bi ključni korak prema prolazi, ali i prvom mjestu u grupi, čime bi mogli u polufinalu da izbjegnu domaćina Letoniju, ukoliko u drugoj grupi ne bude iznenađenja.

>>> “Šansa koja se ukazuje jednom u životu”

Sa druge strane, u slučaju poraza Crna Gora bi sjutra, takođe od 14:30 sa Kamerunom igrala utakmicu biti ili ne biti za goli život na trnovitom putu sopstvenog sna o premijernom nastupu na Olimpijskim igrama.

>>> “Moramo da budemo jako precizni i tačni na oba kraja terena”

Svaka pobjeda je zlata vrijedna na kvalifikacionom turniru, čiji će ukupni pobjednik čekirati kartu za “grad svjetlosti” i pažnju cijelog sportskog svijeta.

Naša reprezentacija do sada je dva puta igrala sa Brazilom i oba puta ja poražena. Najprije u prijateljskom susretu 17. avgusta 2019. godine, kada je bilo 80:69 za južnoameričkog suparnika.

>>> “Nemamo pritisak da moramo da osvojimo turnir, ali smo svjesni istorijske šanse”

Potom su se dvije selekcije susrele iste godine 5. septembra na Svjetskom prvenstvu u Kini, gdje su Gaučosi slavili 84:73. U prvoj utakmici Crnu Goru je u konačnici koštala prva četvrtina (25:12), dok je u drugoj izgubila ritam u drugoj (24:18) i trećoj dionici (23:16).

Treći megdan, nadamo se, da može biti srećan za najboljeg crnogorske košarkaše, koji pred sobom imaju istorijsku šansu kakva se rijetko ukazuje. Na tom putu Brazil je prva i trenutno najvažnija prepreka.

>>> “Osjećamo uzbuđenje, ali ne smijemo sebi nabiti dodatni pritisak”

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare