RUKOMET / JUNIORI POČELI PRIPREME ZA EP

“Konkurencija nikad veća, idemo korak po korak”

Foto: Stefan Ivanović / RSCG

Nakon juniorki, i juniori su počeli pripreme za izazov koji ih očekuje ovog ljeta.

Generacija, koju predvodi trener Draško Mrvaljević, počela je pripreme za Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje će od 10. do 21. jula biti održano u Sloveniji.

Na spisku trenera Mrvaljevića je 20 igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na kontinentalnoj smotri, na kojoj će naša reprezentacija igrati u grupi A sa Hrvatskom, Austrijom i Sjevernom Makedonijom.

Foto: Stefan Ivanović / RSCG

Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

“Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Kada govorimo o našoj generaciji igrača rođenih 2004. godine i mlađih, možemo da kažemo da imamo određeni kvalitet, ali ne i dovoljno veliku rotaciju, što znači da će biti potreban naporan rad i maksimalan pristup u svim mečevima, kako bi bili konkurentni na najvećoj sceni”, naglašava Mrvaljević.

Foto: Stefan Ivanović / RSCG

Na pripremama će biti i veliki broj igrača rođenih 2006. godine, koje u avgustu očekuje Evropsko prvenstvo u Podgorici i borba za opstanak u elitnom rangu evropskog rukometa.

“Već u grupnoj fazi očekuju nas sjajni protivnici, pri čemu se Hrvatska izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao. Ipak, do 10. jula imamo mnogo stvari o kojima bi trebalo da razmišljamo tokom priprema, pa je najvažnije da svi momci budu zdravi i spremni za početak Evropskog prvenstva. U Sloveniji moramo da idemo korak po korak i maksimalno se spremamo za svakog protivnika, jer je jasno da na Evropskom prvenstvu igraju timovi koji imaju veliki kvalitet i igrače koji već u tom uzrastu najavljuju izuzetne karijere”, ističe selektor Crne Gore.

U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević.