“Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice”

Foto: Stefan Ivanovic/matchlens.me

Crnogorske rukometašice moraju da se navikavaju na život bez Jovanke Radičević. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo selektorka Bojana Popović ne može da računa na povrijeđenu Đurđinu Jauković, kao i Emu Alivodić koja je uzela pauzu od rukometa. U takvim okolnostima prvo poluvrijeme prvog meča u kvalifikacijama protiv Turske prošlo je u ispitivanju snaga, dok su u nastavku domaće dodale gas i u Bemaks areni upisale ubjedljivu pobjedu (39:23).

>>> Lavice u drugom poluvremenu razbile Tursku

>>> “Điki uz tebe smo”

Osjetio se mali grč u početku. Sve su željele da igraju jedna za drugu, nisu bile konkretne prema golu, a odbrana je ispitivala turske igračice. Ne poznajemo ih baš, a u drugom poluvremenu smo shvatile šta i kako bi trebalo da radimo i to valorizovale sa dosta lakih golova. Najbitnije je da smo osjetile pravu energiju i da su sve bile na visini zadatka. Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice. U Bugarskoj će šansu dobiti i mlađe, a sačuvaćemo Tanju i Milenu. Pred nama je još jedna veoma bitna utakmica, moramo da joj pristupimo maksimalno, da sve ostanemo zdrave i za mjesec se opet skupimo za Svjetsko prvenstvo“, kazala je Bojana Popović.

Foto: Stefan Ivanovic/matchlens.me

Na pravi način se u nacionalni tim nakon teške povrede ukršenih ligamenata vratila Dijana Mugoša. Lijevo je bilo najefikasnije u Crvenom taboru sa osam pogodaka. Mugoša je sve pogotke postigla za 17 minuta.

Osjećam se kao da sam prespavala devet mjeseci. Mnogo sam srećna zbog ove pobjede, puno nam znači za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Trebalo nam je petnaestak minuta da uđemo u ritam, poslije smo sve preokrenule u našu korist. Kad dobro igramo, trener može da nas rotira i da sve dobijemo šansu”, kazala je dvadesetosmogodišnja rukometašica.

Foto: Stefan Ivanovic/matchlens.me

Prvu utakmicu za reprezentaciju Crne Gore odigrala je Nada Ćorović.

Jako sam srećna i ponosna na djevojke. Igrale smo za Đinu (Jauković), svim srcem, i pokušale da ispoštujemo sve što je selektorka tražila. Prvih 10 minuta nam je trebalo da se “probije” led, bilo je teško, ali je poslije sve došlo na svoje. Igra je bila sve bolja, samim tim je i rezultat došao. Jedva čekam sledeću utakmicu u Bugarskoj i nadam se pobjedi”, rekla je Ćorović.

Foto: Stefan Ivanovic/matchlens.me

Hrabre lavice Bugarskoj gostuju u nedjelju u 15 časova u Šumenu.

Standings provided by Sofascore