“Lavovi” sa trećeg mjesta idu u Njemačku, BiH slavila u Podgorici

Foto: Vuk Raičević (RSCG)

Čekirali su kartu za Evropsko prvenstvo još u Prištini pobjedom protiv Kosova, danas su imali priliku da osiguraju drugo mjesto, ali nijesu uspjeli.

Rukometaši Crne Gore izgubili su od Bosne i Hercegovine (23:25) na zatvaranju grupe 7 kvalifikacija za Euro koje se igra početkom naredne godine u Njemačkoj.

Nijesu “lavovi” danas bili na nivou nekih prethodnih mečeva koje su igrali u “Morači”. Činjenica da su već osigurali plasman na šampionat Starog kontinenta ili nešto drugo, tek Mirko Radović i drugovi su samo na početku izgledali na ekipu koja je istog rivala u Sarajevo savladala čak 11 razlike (36:25).

Ono što je vidljivo, pred selektorom Šolom je mnogo, mnogo posla kako bi našao pravi sistem. Pokušao je danas, često je rotirao, ali nije uspio.

Povela je Crna Gora 6:2, Irfan Smajlagić je reagovao tajm-autom koji je probudio goste. Serijom 5:0 su preokrenuli, a do kraja prvog dijela igralo se gol za gol.

A, početak drugog dijela najavio je da bi “lavovi” mogli da dožive hladan tuš. Bosna i Hercegovina je povela 18:14, a kako je vrijeme odmicalo držala je tu prednost.

Nikako “lavovi” nijesu uspijevali da pronađu pravi ritam u napadu, a kada bi stigao gol, na drugoj strani odbrana je bila puna rupa, pa ni Nebojša Simić nije mogao da stigne do one svoje lude serije.

Posljednja nada ugašena je nakon što su gosti stigli do 24:20. Kako je izgledala Crna Gora u ovom meču bilo je jasno da je nemoguće stići veliki minus.

Karta za Evropsko prvenstvo je obezbijeđena, taj rezultat raduje. Ali, do odlaska na Euro pred “lavovima” je mnogo posla.

Vidjelo se to i večeras protiv Bosne i Hercegovine koja će kao drugoplasirana putovati na šampionat.

Najefikasniji večeras u našoj selekciji bili su Miloš Vujović i mladi Luka Radović koji je eksplodirao. Na drugoj strani – sedam golova Mirka Hercega i šest Marka Panića.