Marija Leković za LOB SPORT: Presrećna sam što ću igrati za evropskog šampiona

Foto: FIBA

Jedna od najperspektivnijih košarkašica Evrope i reprezentativka Crne Gore, Marija Leković potpisala je ugovor sa turskim velikanom Fenerbahčeom, i u klubu iz Istanbula takmičiće se u Evroligi naredne sezone.

Marija je juče zvanično predstavljena, a za LOB SPORT je u kratkim crtama govorila o velikom transferu.

Potpisivanje ugovora sa evropskim šampionom je veliki korak za mene, veliki izazov i vjetar u ledja za dalji razvoj moje karijere“, rekla je Marija pa dodala koliko će joj značiti saradnja sa Marinom Maljković.

Marina Maljković koja je možda i najbolji evropski trener vodi ekipu, mogu da kažem da sam presrećna i da ću dati sve od sebe da opravdam ono što se od mene očekuje i da ću još više napredovati u svojoj igri i pomoći ekipi u odbrani evropske krune“, govori samopouzdana Baranka.

U Podgorici je stekla afirmaciju pa Marija priznaje da će joj naš glavni grad nedostajati, kao i rodni Bar.

Što se tiče Podgorice, naravno da će mi nedostajati ali mislim da sam pružila svoj maksimum tu i da je došlo vrijeme da napravim korak dalje. Bar će mi uvijek nedostajati gdje god da pođem i njemu ću se uvijek vraćati.

Da još jednom pokaže arsenal sa kojim raspolaže, popularna Mara će imati već sjutra kada će reprezentacija Crne Gore započeti učešće na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 20 godina Prvi protivnik biće Španija.

Crna Gora se nalazi u grupi C, a pored “crvene furije” u grupi su još Švedska i Poljska.