Marta je div, Dijana i Matea komanduju ofanzivom

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sa stilom je završila prvu fazu Svjetskog prvenstva koje se održava u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Izabranice Bojane Popović imaju tri pobjede iz tri meča. Padali su redom Kamerun, Paragvaj i Mađarska, sa tim što je duel sa Mađaricama pokazao sav potencijal koji posjedujemo.

>>> IHF promijenio satnicu mečeva Lavica

Ono što je nakon prve runde ostalo upečatljivo jeste svakako učinak naših igračica, među kojima se istakla golmanka Marta Batinović.

Hobotnica iz Metkovića je lider po broju odbrana u dosadašnjem toku prvenstva, sakupila ih je 37. Kada uz to dodamo energiju sa kojom proslavlja svaki odbranjeni udarac kao i pogodak svojih saigračica, možemo reći da je Marta jedna od glavnih karika Crne Gore.

>>> Mugoša: Vjerujemo jedna u drugu, u pravom momentu pokazaćemo šta možemo

Kada govorimo o ofanzivnom učinku, Dijana Mugoša je drugi strijelac prvenstva sa 20 golova, i ima samo dva manje od Senegalke Sukeine Sanje. Priliku da je prestigne Mugoša će imati u subotu kada će Lavice na megdan afričkoj selekciji.

Takođe se ne može osporiti vrhunski učinak Matee Pletikosić koja je upisala 19 asistencija u dosadašnjem dijelu šampionata svijeta.

>>> “Naše najbolje utakmice su tek pred nama”

Drugo poluvrijeme sa Mađarskom je putokaz kojim Crna Gora treba da ide. Spoj mladosti i iskustva je tu, energija je očita, a veća motivacija od Svjetskog prvenstva nije potrebna.

Shodno tome i brojkama koje su gore navedene, sa potpunim pravom možemo reći da bronzane djevojke Evrope, imaju puno pravo, kao i kvalitet da dođu do još jednog velikog uspjeha.