VLADIMIR MIHAILOVIĆ

“Ne bavimo se kalkulacijama, možda iznenadimo Njemačku”

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore vrši pripreme u Podgorici, pred prvi “prozor” kada su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u pitanju.

Nakon 11. mjesta na Svjetskom prvenstvu, došlo je vrijeme borbe za Eurobasket u kojima Crnu Goru očekuje gostovanje svjetskom prvaku, reprezentaciji Njemačke (22.februar) i tri dana kasnije meč sa Švedskom u Sportskom centru Morača.

Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima“, rekao je Vladimir Mihailović, bek crnogorske reprezentacija.

Crna Gora je četiri puta igrala na prvenstvima Evrope, a samo je propustila Eurobasket održan 2015. godine u Njemačkoj, Letoniji, Francuskoj i Hrvatskoj. Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi “prozor” i trenutno samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno kada su kvalifikacije u pitanju da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo“, optimističan je košarkaš Budućnosti, koji dodaje da je bitno održati formu uprkos nekompletiranom sastavu.

To je praktično uvijek tako, neki čak imaju još da igraju, ali svi koji su od prvog dana ovdje nastojimo da se osvježimo i zadržimo dobar nivo forme za utakmice koje slijede“, zaključio je Mihailović.

Standings provided by Sofascore